GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διώξεις για τη λίστα «Λαγκάρντ»

Διώξεις για τη λίστα «Λαγκάρντ» Στην άσκηση ποινικών διώξεων σε ότι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της λίστα...

Διώξεις για τη λίστα «Λαγκάρντ»

Στην άσκηση ποινικών διώξεων σε ότι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ» αναμένεται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες οι Οικονομικοί Εισαγγελείς μετά το πέρας της έρευνας που διενήργησαν.
Η έρευνα των δύο Εισαγγελέων που ξεκίνησε το περασμένο Φθινόπωρο ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα η άσκηση ποινικών διώξεων.
Ήδη βάσει των στοιχείων της δικογραφία που σχηματίστηκε έχει υποβληθεί σχετική αναφορά από τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη με τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει για την ποινική αξιολόγηση των μη πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διαχείριση της λίστας, η οποία παρέμεινε επί σχεδόν 20 μήνες αναξιοποίητη.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κλήθηκαν και κατέθεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης, μία δικηγόρος και πρώην συνεργάτιδα του κ. Διώτη καθώς και οι τρεις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου τα ονόματα των οποίων απαλείφτηκαν από την επίμαχη λίστα.
Ο κ. Καπελέρης στις έγγραφες εξηγήσεις που παρέδωσε στους Εισαγγελείς τόνιζε πως δεν παρέλαβε ποτέ από τον τότε υπουργό Γιώργου Παπακωνσταντίνου ολόκληρο το ψηφιακό υλικό παρά μόνο μία λίστα με τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες με εντολή να ελέγξει το φορολογικό τους προφίλ.
Ο κ. Διώτης όταν εκλήθη ως ύποπτος από τους οικονομικούς εισαγγελείς υποστήριξε ότι αντέγραψε ολόκληρο το αρχείο στις 8 Ιουλίου του 2011 και ότι διέγραψε το δεύτερο στικάκι.
Ως ύποπτοι κλήθηκαν και κατέθεσαν επίσης και οι τρεις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου οι οποίοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση. Οι τρεις είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφου με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος. Και οι τρεις υποστηρίζουν ότι οι καταθέσεις τους στην ελβετική τράπεζα HSBC ήταν νόμιμες, φορολογημένες και δικαιολογούνταν από τα εισοδήματά τους.
Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση