GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρβανιτόπουλος: Συζητάμε με την Τουρκία, αλλά μέσα από το Διεθνές Δίκαιο

Αρβανιτόπουλος: Συζητάμε με την Τουρκία, αλλά πάντα μέσα από το Διεθνές Δίκαιο   «Συζητάμε με την Τουρκία, αλλά πάντα μέσα από το Διεθν...

Αρβανιτόπουλος: Συζητάμε με την Τουρκία, αλλά πάντα μέσα από το Διεθνές Δίκαιο  

«Συζητάμε με την Τουρκία, αλλά πάντα μέσα από το Διεθνές Δίκαιο», είπε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real fm, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Αρβανιτόπουλου:
-Η Ελλάδα έχει τη θέση της για την ΑΟΖ και αυτή απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο. Συζητάμε με την Τουρκία, αλλά πάντα μέσα από το Διεθνές Δίκαιο.
-Βλέπω μία ποιοτική αλλαγή σε ότι αφορά τις προθέσεις της Τουρκίας προς την Ευρώπη. Έχουν κάνει κάποιες σαφείς κινήσεις και αλλαγές. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε, αλλά πρέπει ακόμα να κάνουν πολλά.
-Για το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης: Είδαμε τις θέσεις τους πολύ πιο ήπιες από ότι στο παρελθόν. Μας έδωσαν υποσχέσεις, αλλά θα το δούμε στην πορεία.
-Για το θέμα του τζαμιού: Υπάρχει ένα δεδομένο και οι διεθνείς υποχρεώσεις και το θέμα έχει δρομολογηθεί.
-Για το «Σχέδιο Αθηνά»: Κάναμε μία εξαντλητική διαβούλευση και πριν και μετά την κατάθεση της αρχικής πρότασης. Ισχυροποιούμε τα δημόσια πανεπιστήμια και επαναφέρουμε την τεχνολογική εκπαίδευση στα ΤΕΙ, που πρέπει να είναι ο προσανατολισμός τους. Και η κρίση να μην υπήρχε, πάλι θα κάναμε το «Σχέδιο Αθηνά», γιατί υπάρχει αναρχία στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

Ακούστε το ηχητικό:






Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση