GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν τσακώνονται οι ελέφαντες την πληρώνει το γρασίδι!

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/ Τελικά τι γίνεται με το Κυπριακό πρόβλημα;   Θα γίνει κούρεμα των καταθ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
Τελικά τι γίνεται με το Κυπριακό πρόβλημα; 
Θα γίνει κούρεμα των καταθέσεων; Τι θα γίνει με τις δύο προβληματικές Τράπεζες; Που θα βρεθούν τα χρήματα για την επανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών; Τι θα κάνει η Μέργκελ και τι ο...
Πούτιν;
Οι περισσότεροι Έλληνες παρακολουθούν ανήσυχοι τα δελτία ειδήσεων και αναρωτιούνται πως και από πού θα έλθει η λύση αν υπάρξει λύση.
Στον χθεσινό Δευκαλίωνα αποκαλέσαμε τυχοδιωκτική επιλογή την ανυπαρξία επεξεργασμένης αντιμνημονιακής πολιτικής σε συνδυασμό με την αρνητική θέση της Κυπριακής Βουλής για το κούρεμα των καταθέσεων. Και σήμερα καθώς η κατάσταση αρχίζει και ξεκαθαρίζει δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε.
Τι θα γίνει λοιπόν στην Κύπρο; Ποιος καπιταλιστής έχει να χάσει τα περισσότερα;
Αυτονόητη η απάντηση. Αυτός που έχει καταθέσει τα χρήματα του στις υπό πτώχευση τράπεζες; Αυτός ακριβώς θέλει πάση θυσία να ανοίξουν την προσεχή Τρίτη οι υπό πτώχευση Τράπεζες και ιδιαίτερα η τράπεζα που έχει καταθέσει τα χρήματα του. Και ποιος είναι αυτός; Ο Ρώσος Ολιγάρχης.
Αυτός έχει τις μεγαλύτερες καταθέσεις στην Κύπρο και αυτός κινδυνεύει να τις χάσει αν οι δύο υπό πτώχευση Τράπεζες κλείσουν. Τι θα κάνει; Θα διαπραγματευθεί μέχρι θανάτου για να δώσει τα λιγότερα δυνατά. Αλλά στο τέλος θα δώσει όσα χρειάζονται για να σωθεί η Τράπεζα που έχει καταθέσει τα χρήματα του.
Η στήλη ρισκάρει την αξιοπιστία της υιοθετώντας αυτή την κάθετη θέση. Αλλά η Τρίτη είναι κοντά. Και τα γεγονότα θα μας δικαιώσουν. Απλά για την ιστορία αναφέρουμε οτι η ΛΑΪΚΗ Τράπεζα της Κύπρου που θα τεθεί υπό εκκαθάριση έχει σύνολο καταθέσεων περίπου 20 δις. Από αυτά τα χρήματα περίπου τα 6 δις ευρώ έχουν κατατεθεί από Ρώσους. Άρα τα υπόλοιπα περίπου 20 δις ευρώ που έχουν κατατεθεί από Ρώσους στην Κύπρο είναι τοποθετημένα στην Τράπεζα Κύπρου και στην Ελληνική Τράπεζα. Αυτές οι δύο τράπεζες θα σωθούν.
Η στήλη εδώ και καιρό έχει τοποθετηθεί κάθετα απέναντι στα ζητήματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Και για να μην βαυκαλιζόμαστε. Η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι μία κρίση του καπιταλισμού. Οι καπιταλιστές τσακώνονται για το ποιος θα χάσει τα λιγότερα. Και σε αυτή την μάχη θα χάσουν τα περισσότερα οι πιο αδύνατοι καπιταλιστές. Στο τέλος όμως αυτός που θα χάσει θα είναι σίγουρα ο Λαός που θα κληθεί να πληρώσει το μεγαλύτερο κόστος και πιθανόν να χύσει το αίμα του στα πεδία των μαχών. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι η κρίση στο τέλος θα λυθεί με πόλεμο. Είτε μας αρέσει είτε ΟΧΙ.
Όταν τσακώνονται οι ελέφαντες την πληρώνει το γρασίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση