GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε ο υπ. Οικονομικών του Βελγίου για οικονομική απάτη...

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Στίβεν Βανακέρ κάνοντας λόγο για κακόβουλες κατηγορίες σε βάρος του, μετά τη...

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Στίβεν Βανακέρ κάνοντας λόγο για κακόβουλες κατηγορίες σε βάρος του, μετά τη διαμάχη που ξέσπασε αναφορικά με τη σχέση βελγικής τράπεζας και συνδικάτου εργατών που πρόσκειται στο κόμμα του.
Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου ανακοινώνει την παραίτησή του και ζητάει να βρεθεί ο άνθρωπος που θα τον διαδεχθεί στη θέση ενώ κάνει λόγο για αδικαιολόγητους υπαινιγμούς και κακόβουλες κατηγορίες σε βάρος του. Σε συνέντευξη Τύπου εξάλλου ανέφερε ότι εγκαταλείπει το υπουργείο αλλά θα παραμείνει βουλευτής.
Όλα ξεκίνησαν όταν το κίνημα Φλαμανδών εργατών ACW που πρόσκειται στο κόμμα του παραιτηθέντος υπουργού δέχθηκε στήριξη από την τράπεζα Belfius-τμήματος της Dexia- αλλά κατηγορήθηκε για οικονομική απάτη.
Πολιτικοί αναλυτές πάντως συσχετίζουν τις επιθέσεις προς το πρόσωπο του Βανακέρ με τις διαπραγματεύσεις που αρχίζει το Βέλγιο εντός του μήνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το πρόγραμμα λιτότητας που πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να πετύχει τους φετινούς στόχους για μείωση του ελλείμματος.
Ο Βανακέρ ανέλαβε τη θέση του υπουργού Οικονομικών το Δεκέμβριο του 2011, έχοντας παραμείνει για δύο χρόνια στη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση