GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απάντηση του Δ. Αβραμόπουλου στον Νταβούτογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, απάντησε στις προκλήσεις του Τούρκου ομολόγου του, Αχμέτ Νταβούτογλου. "Σήμερα συνεχί...

Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, απάντησε στις προκλήσεις του Τούρκου ομολόγου του, Αχμέτ Νταβούτογλου.
"Σήμερα συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες της διαιώνισης μιας απαράδεκτης κατάστασης για τον κυπριακό λαό, ενάντια σε όλες τις αρχές και τις αξίες της ανθρωπότητας", τόνισε αρχικά ο Δ. Αβραμόπουλος και συνέχισε:
"Ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως προβλέπεται από τις Συμφωνίες του 1960. Πρέπει να υπάρξει σεβασμός των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επιστροφή των εκτοπισμένων και άμεση απόσυρση των ξένων δυνάμεων από την Κύπρο, όπως προβλέπουν οι Αποφάσεις του ΣΑ. Κανείς δεν πρέπει ούτε να διανοηθεί, πόσο μάλλον υπονοήσει διχοτόμηση".
Ο κ. Αβραμόπουλος, επισήμανε ότι "η επίκληση της οικονομικής κρίσης είναι λάθος. Η Κύπρος θα ανακάμψει. Ελλάδα και Κύπρος έχουν κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή, βάσει του Δικαίου της Θάλασσας και του Διεθνούς Εθιμικού Δικαίου. Μετά τη λύση, όλοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα απολαμβάνουν τα οφέλη των φυσικών πόρων του νησιού".
Τέλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί "με την πρόταση για τετραμερή γιατί παραβιάζει την αρχή του σεβασμού της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρόφαση το καθεστώς των εγγυητριών δυνάμεων. Οι ίδιοι οι Κύπριοι πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους, στο πλαίσιο της υφιστάμενης διαδικασίας υπό τον ΟΗΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση