GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρυξέλλες: Υπέγραψε ο Δένδιας για το "άσυλο"

Το «Επιχειρησιακό Σχέδιο–Φάση 2η» για την ανάπτυξη των ομάδων στήριξης ασύλου στην Ελλάδα υπογράφηκε σήμερα στις Βρυξέλλες από τον υπουργ...

Το «Επιχειρησιακό Σχέδιο–Φάση 2η» για την ανάπτυξη των ομάδων στήριξης ασύλου στην Ελλάδα υπογράφηκε σήμερα στις Βρυξέλλες από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, και τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης του Ασύλου, Ρόμπερτ Βίσερ.
Μετά την υπογραφή του Σχεδίου, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό, σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις μεταναστευτικές ροές, να μη αισθάνεται μόνη και να νιώθει την ευρωπαϊκή στήριξη. Ο κ. Βίσερ τόνισε ότι η συμφωνία αποτελεί έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, η οποία φυσικά κατευθύνεται κατ’ αρχήν στην Ελλάδα.
Το «Επιχειρησιακό Σχέδιο–Φάση 2η» για την ανάπτυξη των ομάδων στήριξης ασύλου στην Ελλάδα προβλέπει την υποστήριξη σε επείγουσες καταστάσεις και την αποστολή ομάδων υποστήριξης για το άσυλο.
Στο κείμενο του Επιχειρησιακού Σχεδίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «έχει επιτευχθεί σταθερή πρόοδος όσον αφορά στην υλοποίηση του ελληνικού Σχεδίου Δράσης. Στα τέλη του 2012, για παράδειγμα, και οι τρεις νέες υπηρεσίες λειτουργούσαν ως βασικές υπηρεσίες (ενώ είχαν καθορισθεί, μεταξύ άλλων, οι οικονομικές διοικήσεις, η διαχείριση της αλληλογραφίας, οι βασικές δομές και η στελέχωσή τους), είχαν εγκριθεί οι περισσότεροι εσωτερικοί κανονισμοί για τη λειτουργία τους και μια νέα διαδικασία ασύλου ήταν υπό έγκριση, ενώ είχαν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής δύο κέντρων πρώτης υποδοχής».
Στις Βρυξέλλες, ο κ. Δένδιας συμμετέχει επίσης στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου, μεταξύ άλλων, θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα των τελευταίων επισκέψεών του στο Μπαγκλαντές και στην Τουρκία.
Επιπλέον, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί σήμερα με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ, με κύριο θέμα συζήτησης την πρόοδο εφαρμογής και τη χρηματοδότηση του Αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης για το Άσυλο και τη Διαχείριση της Μετανάστευσης.


1 σχόλιο

  1. Εκτονώθηκε η κατάσταση στην Ιερισσό.
    Σε κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. οι προσαχθέντες κάτοικοι.

    Εκτονώθηκε η κατάσταση στην Ιερισσό. Οπως έγινε γνωστό οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν σε κλούβα τους προσαχθέντες κατοίκους και πραγματοποιούσαν κατ' οίκον έρευνες παρουσία τους και με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών.
    Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουν νομικοί που βρίσκονται στην περιοχή όλοι οι προσαχθέντες αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι τις επόμενες ώρες.
    Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία στην περιοχή.
    Seleo.gr News

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση