GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Στυλιανίδη

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Στυλιανίδη Τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, με αφορμή την πρότασή του για Μεικτ...

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Στυλιανίδη

Τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, με αφορμή την πρότασή του για Μεικτό Πανεπιστήμιο.  

«Οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών και πρώην Παιδείας στο συνέδριο του Βρετανικού Συμβουλίου εμφάνισαν το σκληρό πρόσωπο της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Ο κ. Στυλιανίδης θεωρεί ότι η οικονομική ασφυξία των ΑΕΙ θα βρει θεραπεία μέσα από τον επιχειρηματικό ανταγωνισμό της Εκπαίδευσης και της Έρευνας. Για να πετύχει τους στόχους του, προτείνει την παράκαμψη του Συντάγματος και την άμεση μετοχοποίηση των ΑΕΙ σε εφοπλιστές και επιχειρηματίες «που επιθυμούν να επενδύσουν στην Παιδεία», αναφέρει το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

«Με τη δήλωση αυτή και για ακόμα μια φορά αναδεικνύεται ο στρατηγικός σχεδιασμός της τρικομματικής κυβέρνησης και της Τρόικας για αύξηση του ΑΕΠ μέσα από τις ιδιωτικές επενδύσεις στην Παιδεία, την ίδια στιγμή που κλείνουν Τμήματα και Σχολές με το σχέδιο «Αθηνά» και μένουν εκτός Ανώτατης Εκπαίδευσης οι νέοι και οι νέες, λόγω μείωσης των εισακτέων.

Αυτή τη στιγμή, στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στην υπόλοιπη κοινωνία, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν κατάλαβε τι σημαίνει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εξαναγκαστικής αλλαγής πλεύσης στη λειτουργία των δημόσιων ΑΕΙ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των διδασκόντων, φοιτητών, εργαζομένων και της υπόλοιπης κοινωνίας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε άλλη ανακοίνωση κάνει λόγο για  απαράδεκτες μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας για την επίσπευση της εφαρμογής του σχεδίου «Αθηνά», με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο.

«Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αποφεύγει και αναβάλλει με κάθε τρόπο την συζήτηση του σχεδίου «Αθηνά» στην Βουλή, χθες κατέθεσε τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την μείωση της περιόδου διαβούλευσης που προβλέπεται με τους ενδιαφερόμενους ακαδημαϊκούς φορείς, πριν από κάθε αλλαγή στον ακαδημαϊκό χάρτη, από 60 σε 30 ημέρες. Είναι σαφές ότι το Υπουργείο λειτουργεί κάτω από την πίεση των δανειστών για άμεσες καταργήσεις Τμημάτων και δήμευση της πανεπιστημιακής περιουσίας», επισημαίνει το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

«Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται και η παράταση της αρμοδιότητας των υπαρχόντων οργάνων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ να υπογράψουν τον προϋπολογισμό του 2013 εκεί όπου δεν έχουν εκλεγεί τα νέα όργανα. Η ακαδημαϊκή κοινότητα γνωρίζει καλά εντούτοις ότι τα Συμβούλια Ιδρύματος συνεδριάζουν ήδη εν κρυπτώ και ότι μεθοδεύεται στοχευμένα το ξεπούλημα της περιουσίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ μαζί με την ακαδημαϊκή κοινότητα θα βρεθούν απέναντι στο νεοφιλελεύθερο παραλήρημα της τρικομματικής κυβέρνησης και της Τρόικας», προσθέτει.




Κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση