GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πρώτος Πάπας από τη Λατινική Αμερική

Ο νέος Ποντίφικας, ο Φραγκίσκος ο Α' είναι ο πρώτος Πάπας που εξελέγη ποτέ από τη Λατινική Αμερική. Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, όπως ε...

Ο νέος Ποντίφικας, ο Φραγκίσκος ο Α' είναι ο πρώτος Πάπας που εξελέγη ποτέ από τη Λατινική Αμερική.
Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, όπως είναι το όνομά του, χειροτονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1969, ενώ υπήρξε πρύτανης στη Φιλοσοφική και Θεολογική σχολή του San Miguele από το 1980 έως και το 1986.
Στη συνέχεια πήγε στη Γερμανία για το διδακτορικό του και όταν επέστρεψε στην Αργεντινή, έγινε ιερέας και εξομολόγος στην Κόρδοβα.
Το 2001, όταν Πάπας ήταν ο Ιωάννης Παύλος II, έγινε Καρδινάλιος.
Από το 2012 σταμάτησε να είναι Αρχιεπίσκοπος, λόγω της ηλικίας του. Ο βιογράφος του, τον περιγράφει σαν ένα πολύ σεμνό και ταπεινό άνθρωπο, που αρνείται να χρησιμοποιεί λιμουζίνα με σοφέρ και προτιμά τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Λέει: " Είναι πολύ περίεργο. Όταν οι Επίσκοποι συναντιούνται, εκείνος κάθεται στις πίσω σειρές. Αυτή την αίσθηση ταπεινότητας, η Ρώμη της βλέπει με καλό μάτι".
Ο νέος Πάπας ανήκει στην συντηρητική παράταξη της Εκκλησίας και είναι εκείνος που συγκρούστηκε με την κυβέρνηση του Cristina Fernandez de Kirchner, για τους ομοφυλοφιλοφικούς γάμους και την δωρεάν διανομή αντισυλληπτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση