GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντάισελμπλουμ για Κύπρο: Αναπόφευκτο να συμβάλουν οι καταθέτες

«Είναι αναπόφευκτο να επιβληθεί μια συμβολή των καταθετών στις κυπριακές τράπεζες στο πλαίσιο του μνημονίου δανεισμού της νήσου», δήλωσε ...

«Είναι αναπόφευκτο να επιβληθεί μια συμβολή των καταθετών στις κυπριακές τράπεζες στο πλαίσιο του μνημονίου δανεισμού της νήσου», δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει η επιβολή τέλους σε καταθέσεις ή άλλους πόρους σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην ευρωζώνη κατά το κυπριακό υπόδειγμα.
Η Κύπρος σχεδιάζει να επιβάλει ένα κούρεμα στις καταθέσεις πάνω από 20.000 ευρώ κατά 6,75% και σε αυτές πάνω από 100.000 κατά 9,9%, ώστε να συγκεντρωθεί ένα μέρος του απαιτούμενου κεφαλαίου για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της τομέα, ο οποίος είχε εκτεθεί στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Αυτό ανακίνησε ανησυχίες ότι παρόμοια μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν και σε άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης, υποβαθμίζοντας την εμπιστοσύνη των καταθετών στα πιστωτικά ιδρύματα στην Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά.
Όμως ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι αυτό «δεν πρόκειται να συμβεί σε άλλα κράτη της ευρωζώνης».
«Αυτό αποκλείεται εντελώς, δεν υπάρχει ανάγκη για ένα εφάπαξ τέλος σε άλλες χώρες», είπε ο Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο.
Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας επέμεινε ότι λόγω του μεγέθους του τραπεζικού τομέα της Κύπρου και των αναγκών της για ανακεφαλαιοποίηση ήταν αναπόφευκτο να κληθούν να συμβάλουν οι καταθέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση