GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επικοινωνία Σαμαρά με ευρωπαίους ηγέτες

Η κυβέρνηση παρακολουθεί από πολύ κοντά τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο. Με προσεχτικούς, διακριτικούς χειρισμούς και χαμηλούς τόνους...

Η κυβέρνηση παρακολουθεί από πολύ κοντά τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο. Με προσεχτικούς, διακριτικούς χειρισμούς και χαμηλούς τόνους ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις τόσο από το Γιάννη Στουρνάρα - με τον οποίο δεν αποκλείεται να έχει και σήμερα συνάντηση στο Μαξίμου – όσο και με τους ομολόγους του στην Ε.Ε προκειμένου να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες για την Κύπρο αλλά και ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις. 
Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Νίκο Αναστασιάδη. Το κλίμα που μεταφέρεται από τις Βρυξέλλες προς την Αθήνα είναι η έντονη δυσφορία που υπάρχει για την Κυπριακή κυβέρνηση. Ωστόσο στο μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει λύση και η Κύπρος θα αποφύγει τα χειρότερα.
Η ανησυχία είναι έκδηλη και οι συσκέψεις του Πρωθυπουργού με τους συνεργάτες του είναι αλλεπάλληλες. Η ανησυχία είναι έκδηλη όσο περνούν οι ημέρες και δεν βρίσκεται η χρυσή τομή καθώς αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει η ελληνική πλευρά στην εξαγορά των υποκαταστημάτων που βρίσκονται στην χώρα μας.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις από επίσημα ευρωπαϊκά χείλη ότι η ελληνική οικονομία είναι «θωρακισμένη» στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί πυρετός διαβουλεύσεων «αν δεν βρεθεί λύση δεν θα ησυχάσουμε» τόνιζε στο Real.grανώτατο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών.
Όσον αφορά τις σκέψεις και τις εισηγήσεις που δέχεται ο Πρωθυπουργός για αλλαγή στάσης απέναντι στην τρόικα μετά το «όχι» της Κύπρου, ο Αντώνης Σαμαράς δεν δώσει ακόμα καμία απάντηση καθώς περιμένει να δει που θα «κάτσει η μπίλια» στο θέμα της Μεγαλονήσου.
Πηγή: real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση