GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Όχι" στην παραβίαση του συμφώνου

Ο μικρός εταίρος του συνασπισμού της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία δεν πρέπει να επιτρέψει στη Γαλλία να παραβ...

Ο μικρός εταίρος του συνασπισμού της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία δεν πρέπει να επιτρέψει στη Γαλλία να παραβιάσει τους κανόνες της ΕΕ για το χρέος, και προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην αγοράζει κρατικά ομόλογα για την αντιμετώπιση των ατελέσφορων εκλογών στην Ιταλία.
"Η ανακοίνωση του σοσιαλιστή προέδρου της Γαλλίας ότι θα αναλάβει περισσότερο χρέος από ότι επιτρέπεται δεν πρέπει να οδηγήσει σε μια παραβίαση του Δημοσιονομικού Συμφώνου της ΕΕ", δήλωσε σε συνέδριο του κόμματος ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των "Ελεύθερων Δημοκρατών", Ράινερ Μπρούντερλε.
"Τουλάχιστον, δεν θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τη Γαλλία για το θέμα αυτό", τόνισε. "Πρέπει να προσέξουμε, γιατί αυτοί που τάσσονται υπέρ της παραβίασης του Δημοσιονομικού Συμφώνου είναι για μια ακόμη φορά εδώ".
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας παραδέχτηκε τον περασμένο μήνα ότι δεν θα μπορέσει να φέρει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ, όπως το είχε ελπίσει.
Ο υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η Γαλλία θα ζητήσει από τους Εταίρους της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα επιπλέον έτος για την επίτευξη του στόχου του 3% για το έλλειμμα.
Ο Μπρούντερλε ζήτησε επίσης από την ΕΚΤ να αποφύγει ένα νέο γύρο αγορών κρατικών ομολόγων για την αντιμετώπιση των ατελέσφορων εκλογών στην Ιταλία τον περασμένο μήνα που έχουν προκαλέσει ανησυχία στις αγορές.
"Είμαι σίγουρος ότι η ΕΚΤ γνωρίζει ότι δεν μπορεί να είναι η υπηρεσία επισκευών για τα λάθος αποτελέσματα των εκλογών", τόνισε.
Ο Μπρούντερλε, ο οποίος έχει επιλεγεί να ηγηθεί της εκστρατείας του κόμματός του για τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Φίλιπ Ρέσλερ που προειδοποίησε κατά των προσπαθειών υποτίμησης του ευρώ.
Δεν υπάρχει ακόμη νομισματικός πόλεμος, είπε ο Μπρίντερλε, όμως μια σκόπιμη πολιτική επιζήτησης φθηνού χρήματος θα οδηγήσει ξανά στις φούσκες.
"Θέλουμε ένα ισχυρό ευρώ", δήλωσε τέλος στους συμμετέχοντες στο συνέδριο του κόμματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση