GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο επίτροπος Μπαρνιέ για την Κύπρο

"Οι έλεγχοι κεφαλαίων στην Κύπρο δεν θα διαρκέσουν για καιρό" δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ο επίτροπος Εσωτερικής ...

"Οι έλεγχοι κεφαλαίων στην Κύπρο δεν θα διαρκέσουν για καιρό" δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ και συμπλήρωσε ότι περιμένει να εγκριθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αργότερα αυτή την εβδομάδα.
"Αυτός είναι ένας περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων που μπορεί να διαρκέσει μόνον για λίγες ημέρες", δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ. Ο στόχος τέτοιων μέτρων είναι να περιοριστουν τα προβλήματα των κυπριακών τραπεζών.
Πηγή: AMΠΕ

2 σχόλια

  1. Όπως έλεγε και ο Ήρωας του ’21 Μακρυγιάννης...

    «Λευτερωθήκαμε από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμε εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης».

    ΟΥΣΤ ΔΩΣΊΛΟΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η απάτη των δανειστών υπάρχει απο την αρχαία Ρώμη.:

    Οι δύσμοιροι οφειλέτες, τονίζει ο Πλούταρχος, είναι δούλοι όλων των δανειστών τους, των αναιδών και βαναύσων που μετατρέπουν την αγορά σε κολαστήριό τους, αφού σαν όρνεα τους κατακρεουργούν και τους κατασπαράζουν βυθίζοντας το ράμφος στα σωθικά τους.

    Και φέρνει παραδείγματα από την ιστορία της εποχής του, αφού τότε, τα τέλη του πρώτου αιώνος η Αθήνα και οι άλλες Ελληνικές πόλεις μαστίζονταν από την υπερχρέωση.

    Σε ποιούς ήταν χρεωμένοι τότε οι Έλληνες; Σε δικούς μας, αλλά κυρίως σε ξένους πιστωτές, ως επί το πλείστον Ρωμαίους, που κουβαλούσαν μαζί τους σάκους και συμφωνητικά και συμβόλαια σαν δεσμά εναντίον της Ελλάδος

    Πρότεινε τότε ο Χαιρωνίτης ρήτορας στον κάθε Έλληνα: «Φύγε, να γλυτώσεις από τον εχθρό και τύραννό σου, το δανειστή σου, που θίγει την ελευθερία σου, βάζει πωλητήριο στην αξιοπρέπειά σου και αν δεν του δίνεις συνεχώς και περισσότερα, σε ενοχλεί.

    Αν πουλήσεις, ρίχνει την τιμή.

    Αν δεν πουλήσεις σε αναγκάζει να το πράξεις.

    Αν τον πας στο δικαστήριο προσπαθεί να επηρεάσει την έκβαση της δίκης.

    Αν κρατάς την πόρτα σου κλειστή στήνεται στο κατώφλι και σου βροντά αδιάκοπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση