GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραμένει στην Αθήνα η τρόικα

Έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι συνεχίζουν τις διαπραγματεύσ...

Έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με τους εμπλεκόμενους στο Μνημόνιο υπουργούς, στο πλαίσιο της νέας αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.
Αυτό ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα του Μαρτίου, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, θα υπάρξει και τρίτη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, την προσεχή Κυριακή, χωρίς αυτό να αποκλείει και άλλες συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο.
Σημειώνεται, ότι ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε αργά το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο υπουργός ανέφερε ότι υπενθύμισε στον κ. Κάρας πως η Ελλάδα βρίσκεται στον έκτο χρόνο της ύφεσης και ότι έχει πληρώσει πολύ ακριβά αυτήν την κρίση με μέτρα δημοσιονομικής σταθερότητας και μεγάλη μείωση μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ελλάδα ζητεί τώρα από την Ευρώπη βοήθεια για την έξοδο από την κρίση μέσω επενδύσεων, άποψη που συμμερίζεται ο κ. Κάρας. Κατά τη συνάντηση, είπε ο υπουργός, συζητήθηκε και η συνεργασία κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Κάρας ανέφερε ότι χρειάζεται ισορροπία μεταξύ δημοσίου χρέους και ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής. Σύμφωνα με τον ίδιο, που, εξάλλου, θεωρεί ότι τα προβλήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν επιλυθεί ακόμη, είναι σημαντικό ότι υπάρχουν αρκετά κονδύλια και προγράμματα για το μέλλον, για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, καθώς και για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη. Ενώ, τάσσεται υπέρ της σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να διοχετευθεί ρευστότητα στη μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση