GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το χαράτσι της ΔΕΗ «καίει» την Ιπποκράτους

 «Τιμωρητική και μυωπική» είναι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του new...

 «Τιμωρητική και μυωπική» είναι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του newpost ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή συνάντηση θα ζητήσει ενημέρωση για τις κινήσεις του ΥΠΟΙΚ σχετικά με το κούρεμα στις κυπριακές καταθέσεις και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην Ελλάδα.
Παράλληλα θα τονίσει ότι είναι πολύ σημαντικό οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα να διασφαλιστούν. Σύμφωνα με την Ιπποκράτους το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι στεγανοποιημένο σε σχέση με το κυπριακό.
Πρέπει η ένταξη των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα να συντελεστεί άμεσα, χωρίς επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους και άρα των μελλοντικών γενεών Ελλήνων φορολογουμένων.
Εκτός από το Κυπριακό στο βάθος... συζήτηση για το χαράτσι της ΔΕΗ επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ στην σημερινή συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών.
Ήδη η Ιπποκράτους σε ανεπίσημη ενημέρωσή της, το Σάββατο, -κι ενώ έτρεχαν οι εξελίξεις για την Κύπρο-προϊδέασε ότι στην σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για μία σειρά από θέματα που είτε συζητήθηκαν σε προηγούμενες συναντήσεις τους ή περιλαμβάνονται στην προγραμματική συμφωνία, όπως για παράδειγμα το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ).
Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του φάνηκε ότι αιφνιδιάστηκαν από την πρόταση τόσο του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά όσο και του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να παραταθεί ο ειδικός φόρος που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ (το περίφημο χαράτσι) και το 2013!
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την διάρκεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό το διήμερο της "εμπλοκής" στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αμφότεροι είχαν επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά τον σχεδιασμό της για το ενιαίο τέλος ακινήτων και δεν δέχεται καμία παράταση στην επιβολή του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Γι' αυτό εξάλλου κατά την διάρκεια της παρέμβασής του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος είχε πει με κατηγορηματικό τρόπο ότι το χαράτσι θα πρέπει να καταργηθεί και να εφαρμοστεί ένα δίκαιο σύστημα φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας.
Δεν ήξερε βεβαίως ότι λίγες ώρες αργότερα οι διαβεβαιώσεις του θα έπεφταν στο κενό!
Στην σαββατιάτικη ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ διαφαίνεται η ενόχληση της Ιπποκράτους για τις εξελίξεις γύρω από τον φόρο ακινήτων καθώς τονίζεται ότι για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το ελληνικό πρόγραμμα ισχύουν όσα είπε ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή.
Αύριο, αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτο φορά το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Βενιζέλο. Στο νέο όργανο μετέχουν ex officio ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο γραμματέας της νεολαίας Παύλος Χρηστίδης και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης.

Άρτεμις Παραδείσου 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση