GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγώνας δρόμου μέχρι την Πέμπτη

enikos.gr - Πολιτική: Αγώνας δρόμου μέχρι την Πέμπτη Αγώνας δρόμου μέχρι την Πέμπτη Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης Λίγα 24ωρα πριν απ...

enikos.gr - Πολιτική: Αγώνας δρόμου μέχρι την Πέμπτη
Αγώνας δρόμου μέχρι την Πέμπτη

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Λίγα 24ωρα πριν από την έλευση της τρόικας στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας επικρατεί πυρετός συσκέψεων σε Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμότητες.
Ωστόσο φαίνεται πως όλα τα θέματα εξακολουθούν να είναι πάνω στο τραπέζι και η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη το απόγευμα θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμη καθώς φαίνεται να μην υπάρχει ταύτιση απόψεων.

Τα ανοιχτά μέτωπα 

Η παράταση της πληρωμής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ 
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να μειώσει τους συντελεστές, ώστε οι φορολογούμενοι να πληρώσουν λιγότερα όπως έχουν δεσμευτεί ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών. Ωστόσο θα πρέπει να πειστούν και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι που διαφωνούν κάθετα με την παράταση στο «χαράτσι» και ζητούν ενιαίο φόρο ακινήτων. Ακόμα όμως και αν το δεχτούν οι Βενιζέλος και Κουβέλης θα πρέπει να ανάψει το «πράσινο φως» και η τρόικα καθώς με την μείωση θα υπάρξει και τρύπα στα έσοδα η οποία θα πρέπει να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα.

Ανησυχία για τα έσοδα Οι φορολογούμενοι δεν πληρώνουν τους νέους φόρους –που να τα βρουν άλλωστε– με αποτέλεσμα να διογκώνονται διαρκώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ήταν ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που είχε ο πρωθυπουργός με το οικονομικό επιτελείο κάτι που επιβεβαίωσε στις δηλώσεις του και ο Γιάννης Στουρνάρας. «Συνεχίσαμε και ολοκληρώσαμε τη χθεσινή σύσκεψη που αφορά τον Προϋπολογισμό, αφορά την καλύτερη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων και, φυσικά, προετοιμασία για την έλευση της τρόικας» είπε χαρακτηριστικά. 

Γ. Μαυραγάνης: Θέμα χρόνου η ενίσχυση του ΣΔΟΕ με ελεγκτές 

Ανοιχτό το θέμα του δημοσίου Στο υπουργείο διοικητική Μεταρρύθμισης υπάρχει αισιοδοξία ότι τελικά η τρόικα θα δεχθεί την κινητικότητα και τις απολύσεις επίορκων υπαλλήλων. Την άποψη αυτή όμως δεν την συμμερίζονται στο υπουργείο Οικονομικών καθώς εκτιμούν πως οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν πάρει στα χέρια τους τα συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν ζητήσει για τις απομακρύνσεις των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015. Επίσης ο αριθμός των αποδεδειγμένα επίορκων υπαλλήλων φτάνει με τα βίας τους 1.000, ένας σχετικά μικρός αριθμός σε σχέση με όσα περίμενε η τρόικα. 

Καμία απάντηση για τα «κόκκινα δάνεια»

Γράφουν και σβήνουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης το σχέδιο για την ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών προκειμένου να πείσουν την τρόικα να το δεχτεί. Μέχρι σήμερα όμως δεν υπάρχει κανένα νεότερο παρά το γεγονός ότι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν πάρει στα χέρια τους νέα βελτιωμένη πρόταση.

Κανονικά η ανακεφαλαιοποίηση – Χρήματα στην πραγματική οικονομία

Ο Γιάννης Στουρνάρας σε μια δήλωση του, που ήταν ουσιαστικά μήνυμα προς τις Βρυξέλλες, τόνισε πως δεν θα υπάρξει παράταση στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ήταν ένα θέμα που είχε θίξει η τρόικα και είχε εκφράσει την δυσφορία της για την καθυστέρηση που υπάρχει. Παράλληλα προβληματισμός υπήρξε και για τα χρήματα τα οποία δεν πήγαιναν στην πραγματική οικονομία. Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε μπαράζ ανακοινώσεων.

Κονδύλια για την καταπολέμηση της ανεργίας

Επιστροφές φόρων 3,2 δισ. ευρώ

Πηγή: real.gr

Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση