GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Κλειστές οι τράπεζες Τρίτη και Τετάρτη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για απόφαση αναβολής της συνεδ...

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για απόφαση αναβολής της συνεδρίασης της ολομέλειας στη βουλή (ήταν προγραμματισμένη για τις 4.30 μ.μ.), στην οποία θα εγκρίνονταν ή όχι στο σύνολό του το πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, όπως αποφασίστηκε στο Εurogroup της Παρασκευής.
Αύριο το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο πια αναζητά εναλλακτικές λύσεις, ενώ είναι σχεδόν δεδομένο ότι την Τρίτη 19 Μαρτίου οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστές οι τράπεζες και στις 20 και στις 21 Μαρτίου.
Αύριο στις 11 π.μ. ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μεταβεί στη βουλή για να ενημερώσει τους βουλευτές και στις 4 μ.μ. θα συνεδριάσει η ολομέλεια μα παραμένει άγνωστο αν θα τεθεί προς ψήφιση το πακέτο διάσωσης.

Κλειστές οι τράπεζες Τρίτη και Τετάρτη
Κλειστές θα παραμείνουν τελικά οι τράπεζες στην Κύπρο την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ δηλώσεις έκαναν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί της Μεγαλονήσου.

Η Μέρκελ για τις καταθέσεις στην Κύπρο
Σε προεκλογική συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών η Ανγκελα Μέρκελ τόνισε ότι όλοι οι καταθέτες στις τράπεζες της Κύπρου πρέπει να συμβάλλουν στην διάσωση της Κύπρου.

"Πάγωσαν" οι κινήσεις των κυπριακών τραπεζών
 Η Κεντρική τράπεζα της Κύπρου, με επιστολή της προς τις κυπριακές τράπεζες, αναφέρει ότι προσωρινά παγώνουν οι εντολές πληρωμών και οι μεταφορές κεφαλαίων.

Ομόλογα φυσικού αερίου στην Κύπρο
Είδηση της τελευταίας στιγμής από την Κύπρο. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει ομόλογα της εταιρείας που θα εκμεταλλευτεί το φυσικό αέριο, σε όσους υποστούν κούρεμα στις καταθέσεις τους.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1.

Μάρτιν Σουλτς: Αφορολόγητο καταθέσεων στις 25.000 €
Προστασία των μικροκαταθετών των κυπριακών τραπεζών, εισηγείται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και προτείνει να οριστεί, ως αφορολόγητο, το ποσό ως τις 25.000 ευρώ.

Βόζεμπεργκ: Πιο ήπια η λύση για την Κύπρο, αν...
Για την Κύπρο και όχι μόνο, μίλησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, στην εκπομπή των Ακη Παυλόπουλου-Μάνου Νιφλή στον Real FM.


Πιέζει η ΕΚΤ - "Οχι" από Αναστασιάδη
Στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου βρίσκεται αυτή την ώρα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να πείσει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να προωθήσει σήμερα προς έγκριση το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.

Μητσόπουλος: Ήθελαν "κούρεμα" 40-60% στις καταθέσεις
Για το έντονο παρασκήνιο και τις τρελές απαιτήσεις των Ευρωπαίων στο Eurogroup, μίλησε ο υπουργός Συγκοινωνιών της Κύπρου, Τάσος Μητσόπουλος.

Το κλίμα στην Κύπρο
Τι γίνεται στην Κύπρο αυτή τη στιγμή; Πώς είναι το κλίμα και ποιες οι αντιδράσεις του κόσμου; Ο δημοσιογράφος Μανώλης Καλατζής μίλησε στην εκπομπή των Ακη Παυλόπουλου-Μάνου Νιφλή στον Real FM.

Economist για Κύπρο: Άδικο και κοντόφθαλμο το σχέδιο
Σκληρός και ιδιαιτέρως επικριτικός ο Economist με τις αποφάσεις που έλαβαν οι Ευρωπαίοι, αυτή τη φορά για την Κύπρο. Το σχέδιο διάσωσης της Λευκωσίας χαρακτηρίζεται κοντόφθαλμο, αυτοκαταστροφικό και άδικο, κυρίως σε σχέση με τη φορολόγηση των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ, που θεωρούνται ασφαλείς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Παράνομη η απόφαση του Eurogroup»
Η απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» καταθέσεων είναι εντελώς παράνομη και παραβιάζει τις Ευρωπαϊκές Αρχές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της ιδιοκτησίας, υποστήριξε ο νομικός και τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Ανδρέας Αγγελίδης.

Νεοφύτου: Ποιοι απέσυραν τις καταθέσεις τους
Τη δημοσίευση ενός καταλόγου επωνύμων καταθετών, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες απέσυραν καταθέσεις από την Κύπρο, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου προκειμένου να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού.

ΒΙΝΤΕΟ-Κύπρος: Ένταση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο
Οργή πολιτών νωρίτερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στην Κύπρο.
Περίπου 150 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική απόφαση που λήφθηκε στο Eurogroup.

1 σχόλιο

  1. Να απαιτήσουν φόρο επί των πωλήσεων στην Σοφοκλέους
    Τα δημοσιονομικά προβλήματα της ΕΛΛΑΔΑΣ σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι η Σοφοκλέους δεν πληρώνει φόρους.
    Ενώ εργαζόμενες οικογένειες πληρώνουν κατά μέσο όρο 23% σε φόρο επί των πωλήσεων για τις ανάγκες της ζωής, η Σοφοκλέους δεν καταβάλλη φόρο για ένα ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των
    145 Δισεκατομυριων
    σε παράγωγα, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, μετοχές, ομόλογα και άλλους τίτλους στο χρηματιστήριο τις ΕΛΛΑΔΩΣ . 1% φόρος επί των πωλήσεων σε αυτόν τον κύκλο εργασιών,λύνει σε μεγάλο βαθμό το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης.

    Σας ζητάμε να βάλετε στην Σοφοκλέους φόρο επί των πωλήσεων ξεκάθαρα στο τραπέζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση