GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι πήγαν στο φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη

Με χαρακτηριστικά, τη μεγάλη συμμετοχή των τουρκικών και ελληνικών επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας και με τη...

Με χαρακτηριστικά, τη μεγάλη συμμετοχή των τουρκικών και ελληνικών επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας και με την πολιτική στήριξη που εκφράστηκε από τα χείλη των πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Ταγίπ Ερντογάν, ως «εγγύηση» για την ενθάρρυνση των συνεργασιών, συνεχίζεται το επιχειρηματικό συνέδριο Ελλάδας - Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο φόρουμ μετέχουν 90 ελληνικές επιχειρήσεις και 175 τουρκικές, ενώ παρίστανται 270 εκπρόσωποι του τουρκικού επιχειρηματικού κόσμου και θεσμικών φορέων, και αναμένεται να γίνουν 270 επιχειρηματικές συναντήσεις, με τις οποίες ολοκληρώνονται απόψε οι εργασίες του συνεδρίου.
Από ελληνικής πλευράς, μετέχουν μεταξύ άλλων, οι εταιρίες Alumil, Αντένα, Αρχιρόδον, Dynacom (δεξαμενόπλοια), Fashion Box, Folli Follie, ΕΛΠΕ, Ιντραλότ, Καρέλιας, Kleemann (ανελκυστήρες), Lamda Development (ακίνητα), ΜΕΤΚΑ (παραγωγή ενέργειας), Ομιλος Μιχαηλίδη, οι τράπεζες Εθνική και Πειραιώς, Νηρέας, Olympus Plaza (σταθμοί αναψυχής εθνικών οδών), Olympia electronics ( ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας), ΔΕΗ, Φιλίππου (δομικά υλικά) Βιοχάλκο, Thermi group, SNB Βιομηχανικά Ορυκτά. Από τους θεσμικους φορείς, εκτός από τον ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνείς Δράσεις που οργάνωσε την εκδήλωση, είναι παρόντες: η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, τα Επιμελητήρια Ξάνθης, Ροδόπης, Εβρου, ο ΣΕΒΕ, το ΚΑΠΕ, το Invest in Greece.
Το διμερές εμπόριο Ελλάδας-Τουρκία έχει ξεπεράσει ετησίως τα 6 δισ. ευρώ, με θετικό ισοζύγιο για την Ελλάδα, ενώ σε πάνω από 6 δισ. ανέρχονται οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση