GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυπριακή κρίση – ώρα για υπεύθυνες πρωτοβουλίες

Γράφει ο Τασιόπουλος Σταύρος ,  μέλος γραμματείας Ενωτικού Μετώπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ enotikinisi.gr Οι Κύπριοι θα έπρεπε να ξέρουν τόσα χρό...

Γράφει ο Τασιόπουλος Σταύρος
μέλος γραμματείας Ενωτικού Μετώπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
enotikinisi.gr

Οι Κύπριοι θα έπρεπε να ξέρουν τόσα χρόνια ότι στην διεθνή σκακιέρα δεν υπάρχουν καλοθελητές, παρά μόνον συμφέροντα και πως στα θέματα της Ε.Ε. και της ΟΝΕ υπάρχει μια κόκκινη γραμμή ώστε να μην υφίστανται παρεμβάσεις τρίτων χωρών τύπου Ρωσίας ή Κίνας. Επίσης το δάνειο της Κύπρου από τη Ρωσία το 2011, δεν μπορεί να πει κανείς αντικειμενικά ότι είναι και επωφελές με τέτοια επιτόκια για ένα ποσό 2,5 δις. Επίσης εναλλακτική από τον Νοέμβριο ψάχνει η Κύπρος, άσχετα που ο Χριστόφιας παρέδωσε την καυτή πατάτα μέσω εκλογών, τώρα.
Ε εντάξειν έχειν ακόμα Κίναν, Κατάρ, Σαουδικήν Αραβίαν, εξυγίανσην Λαϊκής, κυπριακήν λίραν..., όπως ο Τζιοβάνι όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό κατέληξε στο Κατάρ, όμως αυτός έβαζε γκολ, οι Κύπριοι πάνε για αυτονγκόλ
Ο σαρκασμός γίνεται για να καταλάβουμε όλοι πόσο προσεχτικοί πρέπει να είμαστε και επίσης ότι Α) το θέμα της Κύπρου δεν είναι το ίδιο με το δικό μας εκτός και αν έχουμε και εμείς 10 φορές πάνω στο ΑΕΠ καταθέσεις τύπου Αμπράμοβιτς και μας τις κρύβει ο Προβόπουλος. Β) Επίσης όταν μιλάμε για αξιοπρέπεια να λέμε ότι στείρα άρνηση ή ηρωισμοί δεν αντιστοιχούν, σε δεδομένα ψευτομαγκιάς. Γ) Η πιο κρίσιμη στιγμή είχε έρθει εδώ και καιρό με τις τόσες συστάσεις της Ε.Ε. προς την Κύπρο. Δ) Οι Κύπριοι πέραν του ότι έχουν μισό κράτος και αυτό το ξεχνάμε αυτές τις μέρες θα έπρεπε να είναι πιο προσεχτικοί και στην τελική καλύτερα να δώσουν κάτι , 10% στο 1εκ. ευρώ, δεν είναι τίποτα.
Εμείς δηλαδή εδώ άμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ γίνει κυβέρνηση δεν θα φορολογήσει τον πλούτοδηλαδή ; Να λέμε αλήθειες στον κόσμο, και θα εκτιμηθεί αυτό, αλλιώς τώρα με το πισωγύρισμα που κάνει η Κύπρος καταρρέει και η δυνατότητα εναλλακτικών από πλευράς Ελλάδος ως επιχείρημα, και ήδη βλέπουμε την αντίστοιχη προπαγάνδα από πλευράς ΝΔ να διαρρέει και σύντομα θα την δούμε και επίσημα από τον Σαμαρά.
Όντως είναι κρίση τραπεζικού τομέα καθαρά, να μην λέμε ψέματα. Επίσης ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ λέμε ναι στην φορολόγηση του πλούτου και αν χρειαστεί θα υπάρξει ισχυρή φορολόγηση, να δώσουν όλοι για να σωθεί η πατρίδα, εννοείται όχι με λογικές εισοδήματα οικογένειας με 2 παιδιά και 30000 το χρόνο να στενάζουν.
Περαιτέρω εσκεμμένα και σε λίγες μέρες είναι ψέμα μάλλον ότι εκβιάστηκε η Κύπρος, έχει λάβει η Κύπρος εδώ και δυο χρόνια συστάσεις να αλλάξει κατεύθυνση. Επίσης να πούμε και για Βγενόπουλο και κρίση στην Κύπρο. . Επίσης όταν τα δις τύπων σαν τον Αμπράμοβιτς ήταν δεκτά με χαρές και πανηγύρια ήταν καλά δηλαδή ;;;
Ακόμη περί αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό, προφανώς μιλάμε για τον ελληνοκυπριακό λαό, έτσι τον είχε αποκαλέσει ο Τάσος Παπαδόπουλος, ΝΑΙ να στηρίζουμε την Κύπρο όχι για το όποιο ομοεθνές σε εισαγωγικά ή όχι, αλλά γιατί το σχέδιο Ανάν, ήταν αποικιοκρατικού τύπου σύμφωνο και χρειάζεται προσοχή τώρα μην επανέλθουν τέτοιου είδους σχέδια.
Όσο για το θέμα φορολόγησης σαφώς και δεν είναι το ίδιο με το αναγκαστικό χαράτσι στις καταθέσεις (όπως εσκεμμένα προβάλλουν κύκλοι της ΝΔ) , αλλά εδώ να λέμε την αλήθεια ή χαράτσι στις καταθέσεις ή Κυπριακή λίρα ξανά. Αυτό ήταν το διακύβευμα. Δεν είδα να ήρθε κάποιος άλλος να δανείσει αυτές τις μέρες εκτός της πρότασης του Eurogroup, όπου στην αρχική προβλεπόταν καμία εισφορά σε μικροκαταθέτες. Αυτό να το λέμε για να μην υπάρχουν παραμύθιασμα και λαϊκισμός περί Εμίρηδων και ξανθού γένους.
Όσο για την αλληλεγγύη του Νότου, συγγνώμη αλλά δεν την βλέπω. Γιατί ούτε η Ισπανία έκανε κάποια κίνηση στις συνεδριάσεις του συμβουλίου κορυφής εδώ και τρία χρόνια, ούτε κάποιο άλλο κράτος. Τα PIGS δυστυχώς είναι κατακερματισμένα. Όσο για την όποια επιχειρηματολογία Σαμαρά, ας μην κατηγοράμε μόνον τους άλλους αλλά ας δούμε και εμείς τι λέμε, και τί προτείνουμε στην πράξη.
Αλλιώς είμαστε και εμείς συνυπεύθυνοι στο γεγονός ότι αρκετά στρώματα που πλήττονται οδηγούνται στην ΑΠΟΧΗ, με τελικό νικητή τους πρόθυμους της Τρόϊκας. Είναι χρέος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η ανάληψη υπεύθυνων πρωτοβουλιών για ουσιαστική αποδέσμευση από το Μνημόνιο και αξιοπρεπούς δανεισμού της χώρας. Τέλος η αλληλεγγύη στον ελληνοκυπριακό λαό, είναι δεδομένη για ιστορικούς, πολιτικούς και κοινούς αγωνιστικούς λόγους ενάντια στην διαφθορά και στην υποτέλεια απέναντι στις λογικές των αριθμών που στενάζουν τους ανθρώπους.



1 σχόλιο

  1. μαλακίες στο τετράγωνο!!!!!!!! ποιος τα γραφει ρε παιδι μου αυτα να τον τραμπουκώσουμε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση