GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βραβεύτηκε ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ

Με σημαντικά βραβεία τιμήθηκαν ντοκιμαντέρ παραγωγής και συμπαραγωγής ΕΡΤ, στο πλαίσιο του 15 ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονί...

Με σημαντικά βραβεία τιμήθηκαν ντοκιμαντέρ παραγωγής και συμπαραγωγής ΕΡΤ, στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ουαιώνα. Συγκεκριμένα, το Βραβείο Κοινού για ταινίες κάτω των 45’ απέσπασε η παραγωγή της ΕΡΤ3 «ΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ – ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ» σε σκηνοθεσία Κυριακής Μάλαμα.
Με το Βραβείο Τηλεοπτικής Προβολής της ΕΡΤ3 τιμήθηκε η διεθνής συμπαραγωγή της ΕΡΤ «LITTLE LAND», σε σκηνοθεσία Νίκου Νταγιαντά. Το βραβείο απενεμήθη εξ ημισείας και στο ντοκιμαντέρ παραγωγής Ελβετίας «ΝΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ» (WINTER NOMADS) σε σκηνοθεσία Manuel von Stürler. To βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο 1500 ευρώ για κάθε ταινία, οι οποίες και θα προβληθούν από την ΕΡΤ3. Η επιτροπή για το Βραβείο απαρτίστηκε από τους Γιώργο Μπότσο, Δημήτρη Βέτα και Γρηγόρη Γκίνο.
Το ντοκιμαντέρ «LITTLE LAND» απέσπασε επίσης και το Βραβείο WWF, που απονέμεται σε ταινία της ενότητας «Κοινωνία και Περιβάλλον», με θέμα το περιβάλλον και την αμφίδρομη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.  Η φετινή κριτική επιτροπή για το βραβείο της WWF απαρτίσθηκε από τους εκπρόσωπους της WWF ΕΛΛΑΣ, Γιώργο Βελλίδη, Ιάσωνα Κάντα και Κωνσταντίνο Λιαρίκο.
Κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης του Φεστιβάλ, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ κ. Νίκος Τέλλης, απένειμε το Βραβείο της ΕΡΤ «DOC ON AIR» ύψους 7.000 ευρώ, στο ελληνικό project «PLAYING WITH FIRE» σε σκηνοθεσία Αννέτας Παπαθανασίου και παραγωγή Φωτεινής Οικονομοπούλου – Modiano S.A.
Το βραβείο απονέμεται σύμφωνα με την απόφαση των διδασκόντων του European Documentary Νetwork (EDN), οι οποίοι παρακολουθούν τις προτάσεις ντοκιμαντέρ στο Pitching Forum του Docs in Thessaloniki του EDN. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιδίων, το σκεπτικό της επιτροπής ήταν «να βραβεύσει ένα πολλά υποσχόμενο project ,που ρίχνει φως στην καθημερινότητα των ατρόμητων γυναικών ηθοποιών στο Αφγανιστάν και στη δουλειά μιας θαρραλέας Ελληνίδας σκηνοθέτιδας, οι οποίες ασχολούνται με την επανεμφάνιση της αφήγησης και του θεάτρου στην Καμπούλ, τέχνες που βρίσκουν τις ρίζες τους στην αρχή του χρόνου και φυσικά στην ελληνική αρχαιότητα. Αυτές οι γυναίκες λειτουργούν κάτω από αντίξοες συνθήκες, διαρκή αντίσταση, απειλές για τη ζωή τους και κοινωνική απόρριψη. Η επιτροπή πιστεύει ότι αυτό το ντοκιμαντέρ θα κινητοποιήσει το κοινό. Θα μας δείξει ότι ο πολιτισμός και οι γυναίκες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο».
Απονέμοντας το βραβείο, ο κ Τέλλης αναφέρθηκε στην παγκόσμια εμβέλεια της διοργάνωσης και υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ότι «η ΕΡΤ στηρίζει και θα στηρίζει το Φεστιβάλ έχοντας συνείδηση του χρέους και του ρόλου της. Η τέχνη και ο κινηματογράφος είναι το οξυγόνο της κοινωνίας και σε δύσκολες στιγμές χρήζουν υποστήριξης».
Η ΕΡΤ συμμετείχε στο φετινό Φεστιβάλ με συνολικά 24 ντοκιμαντέρ, τα οποία επελέγησαν για προβολή στα επί μέρους τμήματα της διοργάνωσης, καθώς και στο Τμήμα Αγοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση