GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Εξοντωτική η πτώση στο λιανικό εμπόριο"

«Οι επιπτώσεις της ακολουθούμενης περιοριστικής οικονομικής πολιτικής, στην ουσία εξοντώνουν τις όποιες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες από την...

«Οι επιπτώσεις της ακολουθούμενης περιοριστικής οικονομικής πολιτικής, στην ουσία εξοντώνουν τις όποιες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα και βυθίζουν σε τέλμα την εσωτερική ζήτηση και την εμπορική δραστηριότητα» σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μετά τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τον Κύκλο Εργασιών και τον Δείκτη Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο για τον Ιανουάριο.
Όπως είπε ο κ. Κορκίδης, «η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τις εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του λιανεμπορίου, τονίζοντας ότι «η συνεχιζόμενη ύφεση, σε συνδυασμό με την έντονη αβεβαιότητα και τη σωρεία λουκέτων, έχουν ως συνέπεια το πάγωμα της αγοράς».
Ανέφερε ειδικότερα πως η υποτονική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα συμβάλλει στη δραματική μείωση του τζίρου σε όλες τις κατηγορίες σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012, φτάνοντας σε διψήφια ποσοστά ακόμη και σε κλάδους όπως τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων (-14,5%).  Ιδιαίτερα αρνητική είναι η εικόνα του τζίρου σε κλάδους όπως Ένδυση – Υπόδηση (-16,8%),  Φαρμακευτικά – Καλλυντικά (-22,8%), Έπιπλα – Ηλεκτρικά Είδη και Οικιακός Εξοπλισμός (-20,9%).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση