GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η Μόσχα θα μπορούσε να ωφεληθεί"

Ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής κυβέρνησης υποστηρίζει ότι το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο θα καταστήσει πιο ελκυστικό το ρωσικό τραπεζικ...

Ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής κυβέρνησης υποστηρίζει ότι το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο θα καταστήσει πιο ελκυστικό το ρωσικό τραπεζικό σύστημα.
Η Μόσχα θα μπορούσε να ωφεληθεί από την επιβολή ενός τέλους στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, γιατί κάτι τέτοιο θα έκανε το επενδυτικό κλίμα στη Ρωσία να μοιάζει πιο σταθερό, υποστήριξε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ.
"Είναι μια καλή ευκαιρία για το ρωσικό τραπεζικό σύστημα να επιδιώξει να βρει νέους καταθέτες, νέους πελάτες. Και να δείξει ότι το δικό μας τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό", είπε ο Σουβάλοφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.
"Για τη Ρωσία, μεσοπρόθεσμα αυτό δρομολογεί καλές ευκαιρίες. Η Ρωσία θα κερδίσει περισσότερα απ' όσα θα χάσει. Για τη Ρωσία είναι μια ευκαιρία να δείξει τους πιο προβλεπόμενους κανόνες αντιμετώπισης των επενδυτών", πρόσθεσε.
Ρώσοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έχουν επικρίνει έντονα το σχέδιο επιβολής ενός έκτακτου τέλους στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, κάτι που θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στις ρωσικές εταιρείες αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν λογαριασμούς πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στις κυπριακές τράπεζες. Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody's, οι ρωσικές τράπεζες είχαν καταθέσεις ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις κυπριακές ενώ οι καταθέσεις εταιρειών έφταναν τα 19 δισ. δολάρια στα τέλη του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση