GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το παρασκήνιο της εκλογής του Πάπα

Η εκλογή του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο ως Ποντίφικα, δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των αναλυτών και μάλιστα αποτέλεσε έκπληξη για τους περι...

Η εκλογή του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο ως Ποντίφικα, δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των αναλυτών και μάλιστα αποτέλεσε έκπληξη για τους περισσότερους. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι αξιωματούχοι του Βατικανού πίστευαν σε αυτόν και λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' μιλούσαν για έναν "πιθανό Πάπα" από τη Λατινική Αμερική.
Ανάμεσα σε άλλους, ο Καρδινάλιος της Ελβετίας Κέρτ Κοχ είχε δηλώσει: "Θα ήταν καλό αν υπήρχαν υποψήφιοι από την Αφρική ή τη Νότια Αμερική στο επόμενο κονκλάβιο”.
Μάλιστα, η δήλωση αυτή είχε γίνει πριν καν ο Βενέδικτος ΙΣΤ' ανακοινώσει την παραίτησή του.
Σήμερα, αποδείχθηκε ότι είχαν δίκιο. Άλλωστε, οι Καθολικοί της Λατινικής Αμερικής είναι το 40% των Καθολικών σε όλο τον πλανήτη. Σημειώνουμε ότι οι καθολικοί είναι περισσότεροι από 1.2 δισεκατομμύρια.
Ο Πάπας Φραγκίσκος Α' εξελέγη στην πέμπτη ψηφοφορία και είναι ο 266ος Πάπας στην ιστορία του Βατικανού.
Στο κονκλάβιο του 2005, είχε έρθει δεύτερος σε ψήφους, μετά τον Βενέδικτο.
Οι αναλυτές τον χαρακτηρίζουν "χαμογελαστό", κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον προκατοχό του, που ήταν απόλυτα σοβαρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση