GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απειλεί την Κύπρο ο Σόιμπλε

Η ΕΚΤ έχει προειδοποιήσει ότι εάν μέχρι τη Δευτέρα δεν υπάρχουν σοβαρές προοπτικές για ένα πρόγραμμα στην Κύπρο τότε για νομικούς λόγους ...

Η ΕΚΤ έχει προειδοποιήσει ότι εάν μέχρι τη Δευτέρα δεν υπάρχουν σοβαρές προοπτικές για ένα πρόγραμμα στην Κύπρο τότε για νομικούς λόγους θα διακόψει τη ρευστότητα προς τις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες, επισημαίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με του δηλώσεις στην γερμανική εφημερίδα "Bild".
«Η συγκρατημένη αντίδραση των αγορών στην κρίση που έχει ενσκήψει σε ότι αφορά στην Κύπρο δείχνει ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλή θέση και μπορεί να αντιμετωπίσει τις όποιες αναταράξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Η κρίση που σχετίζεται με την Κύπρο δεν είχε ως τώρα αισθητές συνέπειες στα επιτόκια, για παράδειγμα, της Ισπανίας ή της Πορτογαλίας», σημείωσε ο Σόιμπλε.


2 σχόλια

  1. ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΝΑΡΕΤΗ" ΚΑΙ "ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ" ΓΕΡΜΑΝΙΑ ;
    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ", ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ" ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ROTHSCHILD ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ROT = ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ SCHILD = ΑΣΠΙΔΑ .
    ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥΣ
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ "ΑΓΟΡΕΣ" ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΑΛΛΟΙΘΩΡΙΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΙΔΙΩΝ ;
    ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΧΩΡΑ ΕΝΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ;
    ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ ,ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ.
    Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΣΥΝΕΤΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΓΓΛΟ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΩΣ,ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ CITY ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
    ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την Κύπρο
    Από Asterix – 23 Μαρτίου 2013..

    Είναι αργά τη νύχτα, έχω τελειώσει τις δουλειές μου και διαβάζω για την Κύπρο. Πραγματικά, είναι αδύνατον να βγάλω κάποιο συμπέρασμα από όλα αυτά που διαβάζω. Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέματα. Πρόκειται για την απόλυτη σύγχυση. Για εμένα τουλάχιστον.

    Είναι προφανές πως η προπαγάνδα κάνει πάρτι αυτές τις ημέρες.

    Αναλύσεις επί αναλύσεων, επιστολές, κόντρα επιστολές, φωνές, ουρλιαχτά, προδότες, πατριώτες, έχει χαθεί η μπάλα.

    Ρώσοι, Γερμανοί, η Τρόικα, τραπεζίτες, ολιγάρχες, καλές και κακές τράπεζες, καταθέσεις, κοιτάσματα, υδρογονάνθρακες και μέσα σε όλα αυτά η Κύπρος.

    Να πω «η Κύπρος μας»; Μήπως είναι λαϊκισμός; Μήπως είναι εθνικισμός; Μήπως δεν πρέπει; Μήπως θα με μαλώσουν τα παλικάρια που είναι στο payroll των Βγενόπουλων και προσποιούνται τους δημοσιογράφους και τους πνευματικούς ανθρώπους που δίνουν συμβουλές στην πλέμπα;

    Ρε άι στο διάολο ζώα!

    Η Κύπρος μας λοιπόν.

    Ένα πράγμα που σκέφτομαι είναι πως, αν οι Ελλαδίτες δεν είχαν γονατίσει, τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά σήμερα για την Κύπρο.

    Βέβαια, έχουμε τεράστια ευθύνη για τη σημερινή μας κατάντια. Μας δόθηκαν πολλές ευκαιρίες τα τελευταία τρία χρόνια. Αποδειχτήκαμε λίγοι. Και παρτάκηδες.

    Δεν με παρηγορεί το γεγονός πως και οι Κύπριοι δεν ευτύχησαν ιδιαίτερα με τους πολιτικούς τους ηγέτες. Μακάρι να είχαν επιλέξει πιο άξιους. Θα τους ήταν πολύ χρήσιμοι σήμερα.

    Έχω την εντύπωση πως αμφότεροι ψηφίζουμε όλους τους ξεπουλημένους. Και κοιμόμασταν όρθιοι.

    Δεν πρόκειται για τις τράπεζες. Το κόλπο είναι για να πατήσουν γερά στην Κύπρο με τις εταιρείες τους . Γερμανοί, Ρώσοι, Αμερικανοί; Όλοι μαζί; Ξέρουμε πως αυτό είναι το σχέδιο. Μαζί με την παράδοση των κατεχόμενων στην Τουρκία.

    Δεν έχω καμιά συμβουλή να δώσω στους Κύπριους, αν και το φτωχό μυαλό μου λέει πως πρέπει η Κύπρος –όπως και η Ελλάδα- να βγει από το ευρώ.

    Αυτές τις ημέρες, θα ήθελα να ήμουν πιο δυνατός. Θα ήθελα να είμαι ο Σούπερμαν. Ή ο Ωνάσης. Για να μπορέσω να τους βοηθήσω.

    Τόσοι Έλληνες «εθνικοί ευεργέτες» και «πατριώτες», κανείς δεν έκανε μια κίνηση για την Κύπρο. Σκυλιά που περιμένουν το κομμάτι τους. Και πολλοί απ’ αυτούς έχουν ευθύνη για την χρεοκοπία της Κύπρου. Και της Ελλάδας.

    Χωρίς γεωπολιτικές αναλύσεις, χωρίς «λογικές» σκέψεις και επιχειρήματα, αλλά μόνο με το συναίσθημα και με το στομάχι, εγώ είμαι με τους Κύπριους.

    Όχι με τον Αναστασιάδη, ούτε με τον Χριστόφια. Με τους Κύπριους.

    Είμαι με τους Κύπριους ολόκληρος. Από την κορυφή ως τα νύχια.

    Έτσι, για την αλητεία.

    Και για την πατρίδα.

    Που την ξεσκίσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση