GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενστάσεις μελών του ΠΑΣΟΚ για τη ψηφοφορία

Ενστάσεις κατά του αποτελέσματος της ψηφοφορίας από την οποία αναδείχθηκαν τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ υποβάλουν ...

Ενστάσεις κατά του αποτελέσματος της ψηφοφορίας από την οποία αναδείχθηκαν τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ υποβάλουν στελέχη του Κινήματος που είχαν θέσει υποψηφιότητα αλλά δεν εξελέγησαν, διότι, όπως υποστηρίζουν παραβιάζεται το Καταστατικό που ψηφίσθηκε και ειδικότερα η διάταξη που αφορά στα ασυμβίβαστα όσων είχαν δικαίωμα εκλογής. Για το ίδιο θέμα ο πρώην Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης, σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια ακύρωσης μιας διάταξης που ψηφίσθηκε ομόφωνα από τους συνέδρους, κάνοντας λόγιο για «προκρούστεια λογική».
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ απάντησαν κύκλοι της Ιπποκράτους, οι οποίοι αναφέρουν ότι στο Συνέδριο ψηφίστηκαν στο σύνολό τους οι προτάσεις που είχαν δοθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, μεταξύ των οποίων και η διάταξη για τα «ασυμβίβαστα». Και μάλιστα, προσθέτουν, η συγκεκριμένη διάταξε έγινε πιο αυστηρή από εκείνη του προηγούμενου Καταστατικού, αφού δίνει τη δυνατότητα μόνο στο 25% των μελών του οργάνου να είναι διορισμένα από την κυβέρνηση σε θέσεις του δημόσιου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, έναντι του 33% που προέβλεπε το προηγούμενο.
Αντίθετα προς όσα αναφέρει η Ιπποκράτους, οι ενιστάμενοι υποστηρίζουν ότι η παράγραφος 3 του άρθρου 16 του Καταστατικού, τροποποιήθηκε στο Συνέδριο με πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη (που εξελέγη πρώτος σε σταυρούς, λόγω και της συγκεκριμένης πρότασης, όπως εκτιμάται). Σύμφωνα με τους ίδιους η πρόταση της ηγεσίας για συμμετοχή της τάξεως του 25% που παρουσίασε ο Χρ. Πρωτόπαππας, απορρίφθηκε από το Συνέδριο και στη θέση της ψηφίσθηκε η πρόταση Ανδρουλάκη και η οποία έχει ως εξής (σύμφωνα, πάντα, με τους ίδιους).
«Στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να εκλεγούν όσοι κατέχουν κατόπιν διορισμού θέση στην Κυβέρνηση ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».
Οι ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους μέχρι αύριο (Παρασκευή) στις 12 το μεσημέρι.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση