GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΩΤΟ-Έτσι απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων

Φωτογραφίες που δείχνουν πώς οργανώθηκε η χθεσινή απόδραση κρατουμένων στις φυλακές Τρικάλων έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. Ο εκπρόσ...

Φωτογραφίες που δείχνουν πώς οργανώθηκε η χθεσινή απόδραση κρατουμένων στις φυλακές Τρικάλων έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Παρθένης σε δηλώσεις του, αναφορικά με τη σύλληψη δύο εκ των κρατουμένων που είχαν αποδράσει, είπε ότι εντοπίστηκαν από δυνάμεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας σε δασική περιοχή, σε απόσταση περίπου 4-5 χιλιομέτρων από τις φυλακές στην περιοχή Κρηνίτσα Τρικάλων, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι.
Από την πρώτη στιγμή, όπως τόνισε, ενεργοποιήθηκαν όλες οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο και σε άλλες περιοχές για τον εντοπισμό των δραπετών και των δραστών της χθεσινής ένοπλης επίθεσης στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων. Στην επιχείρηση συνδράμουν Ομάδες Πρόληψης - Καταστολής Εγκλημάτων, της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, της Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, αλλά και σκύλοι ανίχνευσης και δυο ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση και οι Υπηρεσίες μας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραπετών και των δραστών της ένοπλης επίθεσης», τόνισε ο κ. Παρθένης.
Τι βρέθηκε στις φυλακές
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο εσωτερικό των Φυλακών Τρικάλων βρέθηκαν αντικείμενα, που απεικονίζονται σε φωτογραφίες και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατουμένους κατά την διάρκεια της απόδρασης, όπως αυτοσχέδια σκάλα, που αποτελείται από μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα καθώς και σχοινιά με γάντζους. Επίσης, στη δημοσιότητα δίνονται φωτογραφίες από τα κομμένα, με λάμα, κάγκελα κελιού, από το οποίο εξήλθαν οι κρατούμενοι σε εσωτερικό περίβολο της φυλακής, καθώς και υαλοπίνακες φυλακίου, διάτρητοι από βολίδες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι 12 κρατούμενοι (έγκλειστοι για κλοπές και ληστείες) που απέδρασαν είχαν «δώσει» ραντεβού σε ένα συγκεκριμένο κελί, στο οποίο έκοψαν τα κάγκελα. Βγαίνοντας από το κελί, πέρασαν κάτι συρματοπλέγματα με την αυτοσχέδια σκάλα  που είχαν φτιάξει και έφτασαν στο φράχτη, απ’ όπου τελικά δραπέτευσαν.
Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες έριξαν επτά χειροβομβίδες εκ των οποίων εξερράγησαν οι πέντε, ενώ βρέθηκαν ακόμα τέσσερις εξωτερικά της φυλακής στο σημείο που ήταν το βαν και απ’ όπου έριχναν κατά των τριών φυλακίων στο οποίο βρίσκονται οι εξωτερικοί φρουροί.
Το όχημα τύπου ΒΑΝ που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στη Νίκαια Λάρισας, περίπου στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, ολοσχερώς καμένο.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες πυροβόλησαν ένα περιπολικό που ήταν έξω από τις φυλακές, ένα αυτοκίνητο εξωτερικής περιπόλου των φυλάκων, καθώς και ένα αυτοκίνητο της ΟΠΚΕ που βρισκόταν κοντά στο σημείο .





Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση