GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευκαιρίες «καζάν καζάν» για τον τουρισμό

Σημαντικά κέρδη για τον ελληνικό τουρισμό θα απέφερε πιθανή ανάθεση στην Τουρκία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στην Κων...

Σημαντικά κέρδη για τον ελληνικό τουρισμό θα απέφερε πιθανή ανάθεση στην Τουρκία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στην Κωνσταντινούπολη.
Η συνεργασία με τη γειτονική χώρα που ήδη έχει ξεκινήσει κυρίως στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού - και ειδικότερα στις μαρίνες με τη συνεκμετάλλευσή τους -, όπως εκτιμούν παράγοντες του τουρισμού, θα μπορούσε να μεγιστοποιηθεί προς όφελος και των δύο χωρών.
Ηδη η τουριστική κίνηση από την Τουρκία προς την Ελλάδα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια (ξεπερνά τους 600.000 τουρίστες), ενώ το ενδεχόμενο διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Κωνσταντινούπολη εκτιμάται ότι θα ενίσχυε ακόμα περισσότερο το ρεύμα αυτό.
Οι ίδιοι εκτιμούν ότι στο πλαίσιο των Αγώνων η ελληνοτουρκική συνεργασία σε επίπεδο ιδιωτικών επιχειρήσεων θα έμπαινε σε άλλη βάση, καθώς κοινός στόχος θα ήταν πλέον η προσέλκυση θεατών - τουριστών από χώρες που σήμερα δεν συνεισφέρουν ούτε στον ελληνικό ούτε στον τουρκικό τουρισμό.
Πολλαπλά τα οφέλη για τα ελληνικά νησιά
Η πιθανή ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στην Τουρκία θα ενίσχυε την κινητικότητα και στο μέτωπο της κρουαζιέρας στο Αιγαίο, κυρίως σε δρομολόγια που θα περιλαμβάνουν τη Σμύρνη, το Κουσάντασι, τον Πειραιά, τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τα Δαρδανέλια, τη Λέσβο, τον Τσεσμέ, την Αλικαρνασσό και τη Μαρμαρίδα.
«Σε περίπτωση που υλοποιηθούν οι γραμμές αυτές, ανεξαρτήτως των Αγώνων, θα κερδίσουμε και εμείς και εσείς», λένε οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες στους Ελληνες συναδέλφους τους.
Την ίδια στιγμή, κέρδη θα προέκυπταν και αναφορικά με τις μαρίνες, όπου ήδη μεγάλες τουρκικές επιχειρήσεις «χτίζουν» θέσεις στην Ελλάδα μέσω της συνεργασίας τους με εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους.

Πηγή: Τα Νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση