GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ έχει καταθέσεις στην Κύπρο

Μεταξύ των Αυστραλών καταθετών που ενδέχεται να χάσουν χρήματα στην Κύπρο, λόγω της φορολόγησης των καταθέσεων είναι και ο ειδικός απεστα...

Μεταξύ των Αυστραλών καταθετών που ενδέχεται να χάσουν χρήματα στην Κύπρο, λόγω της φορολόγησης των καταθέσεων είναι και ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Ο πρώην Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ότι έχει προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό στην Κύπρο, αλλα αρνήθηκε να αναφέρει το ύψος των καταθέσεών του. Σημείωσε, πάντως, ότι θα φορολογηθεί με 6,75% αλλά δεν έδειχνε ιδιαίτερα ενοχλημένος. «Η εναλλακτική λύση θα ήταν η πτώχευση της τράπεζας και τότε θα τα έχανα όλα» είπε ο κ. Ντάουνερ.
Σύμφωνα με τον αυστραλιανό τύπο, Αυστραλοί επενδυτές έχουν καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες συνολικού ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης, Στέλιος Αγγελοδήμου, που επισκέπτεται συχνά την Κύπρο και έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες εκεί, δήλωσε ότι οι καταθέσεις Αυστραλών σε κυπριακές τράπεζες είναι περιορισμένες.
«Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει τα λεφτά του αλλά προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση η πατρίδα μας θα επιβαρυνθούμε όλοι με κάποιο κόστος. Για να έχει τα χρήματά του ένας ομογενής από την Αυστραλία στην Κύπρο, αυτό σημαίνει ότι δεν τα έχει και άμεση ανάγκη. Που σημαίνει πως μπορεί να αντέξει μια μικρή θυσία για την πατρίδα. Η Κύπρος θα ξεπεράσει την κρίση» είπε ο κ. Αγγελοδήμου και προσέθεσε: «εξάλλου οι καταθέτες θα αποζημιωθούν με κάποιο τρόπο σύμφωνα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη».
Ένας άλλος γνωστός παράγοντας της ομογένειας και επιχειρηματίας, ο Ντίνος Τουμάζος, σημείωσε πως σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει λίγοι Κύπριοι της Αυστραλίας έχουν καταθέσεις στην Κύπρο, επισήμανε, όμως, ότι «όλοι οι Κύπριοι της Αυστραλίας είναι αναστατωμένοι και σοκαρισμένοι με αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα τους».
Την Τρίτη πάντως οι συναλλαγές ανέκαμψαν στην Αυστραλία και κάλυψαν την πτώση που σημειώθηκε την Δευτέρα λόγω Κύπρου. Εκτιμάται ότι χθες χάθηκαν 28 δισ.
δολάρια στις αυστραλιανές συναλλαγές λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Κύπρο, αλλά την Τρίτη οι επενδυτές επέστρεψαν δριμύτεροι και κάλυψαν τη διαφορά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση