GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν προβλέπεται πόθεν έσχες για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

Δεν προβλέπεται πόθεν έσχες για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ «Δεν προβλέπεται από τον νόμο υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες για τον πρόε...

Δεν προβλέπεται πόθεν έσχες για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ
«Δεν προβλέπεται από τον νόμο υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ», σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Δεν προβλέπεται από το νόμο υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης στην περίπτωση της ΕΛΣΤΑΤ, όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.
Ο κ. Ρουπακιώτης επικαλείται έγγραφο του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης προς το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο, «υποχρέωση για υποβολή Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης υφίσταται μόνο όταν τούτο ρητά προβλέπεται από τον νόμο και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην περίπτωση της ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τον ιδρυτικό της νόμο 3832/2010 και τους τροποποιητικούς αυτού νόμους 3842/2010, 3899/2010, 3943/2011, 3965/2011, 4047/2012 και 4072/2012».
Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ότι «υποχρέωση για υποβολή Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης θα ανακύψει βεβαίως για τον Πρόεδρο και για οποιονδήποτε υπάλληλο της ΕΛΣΤΑΤ, εφόσον συμμετάσχουν ως πρόεδροι ή μέλη επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών κλπ, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3213/2003».
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για το ενδεχόμενο να μην έχει υποβάλει δήλωση «πόθεν έσχες» ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και με την επισήμανση, εκ μέρους του βουλευτή, ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ παραπέμπεται για παραποίηση περιουσιακών στοιχείων.
Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

  1. Δηλαδη ο απατεωνας προεδρος της ελστατ μπορει να κλεβει ελευθερα????
    ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση