GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψηφιακά πρακτικά στα δικαστήρια

Το πρώτο βήμα για την Ψηφιακή Καταγραφή, Αποθήκευση και Διάθεση Πρακτικών Συνεδριάσεων των δικαστηρίων της χώρας έγινε σήμερα,  μετά από ...

Το πρώτο βήμα για την Ψηφιακή Καταγραφή, Αποθήκευση και Διάθεση Πρακτικών Συνεδριάσεων των δικαστηρίων της χώρας έγινε σήμερα,  μετά από την υπογραφή της απόφασης για την δημοπράτηση του έργου στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας και τη βελτίωση της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας στη δικαιοσύνη.

Η πορεία υλοποίησης του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για την ψηφιακή καταγραφή, αρχειοθέτηση και διάθεση των πρακτικών των συνεδριάσεων των δικαστηρίων της χώρας που προχωρά με την διαδικασία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και εισήλθε στην Α’ Φάση του Διαγωνισμού , ήταν και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση του κ. Καραγκούνη με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νότη Μηταράκη. Στη συνάντηση μετείχε και ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας.

«Υπέγραψα σήμερα την απόφαση για τη δημοπράτηση του έργου που αφορά την ψηφιακή καταγραφή, αποθήκευση και διάθεση πρακτικών με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα. Το εν λόγω έργο, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους θα επεκτείνει τη μηχανογραφική τήρηση πρακτικών για πρώτη φορά σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και θα βελτιώσει την ακρίβεια των τηρουμένων πρακτικών», τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Καραγκούνης.
«Με την υλοποίηση του γίνεται ένα ακόμα βήμα προς το σκοπό της επιτάχυνσης και της καλύτερης λειτουργίας της δικαιοσύνης. Το έργο που δημοπρατείται σήμερα αποτελεί μια από τις σημαντικές δράσεις οι οποίες εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών μέσων και της ψηφιακής τεχνολογίας προς την κατεύθυνση της πραγματοποίησης της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (e- justice). Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης συμβάλει στην εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη  κι επανεκκίνηση της οικονομίας», πρόσθεσε.          

 «Με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ψηφιακή καταγραφή, αρχειοθέτηση και διάθεση των πρακτικών των δικαστηρίων της χώρας κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Αξιοποιούμε τους πόρους του ΕΣΠΑ για ένα σημαντικό έργο, μέσω του οποίου πλέον οι αιτήσεις και τα δικαστικά έγγραφα θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά», είπε από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης μετά το τέλος της συνάντησης.
«Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια ενιαία προσέγγιση για την επίλυση του κρίσιμου θέματος της επιτάχυνσης της απονομής Δικαιοσύνης και της διαδικασίας έκδοσης αντιγράφων πρακτικών σε όλα τα δικαστήρια της χώρας. Θα συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας ως επενδυτική προορισμού», συμπλήρωσε.
Όπως είπε ο κ. Μηταράκης στη συνάντηση συζητήθηκαν και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν στην προώθηση νέων έργων ΣΔΙΤ, όπως τα κτιριακά έργα των Δικαστικών Μεγάρων Πατρών και Ηρακλείου Κρήτης, έργα υποδομής καταστημάτων κράτησης κ.α. για τα οποία σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση