GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα διαβάσει το Ευαγγέλιο στα Ελληνικά προς τιμή του Βαρθολομαίου ο Πάπας Φραγκίσκος

Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί συγκεντρώνονται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και τους γύρω δρόμους για να παρακολουθήσουν την ενθρόνιση του ...

Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί συγκεντρώνονται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και τους γύρω δρόμους για να παρακολουθήσουν την ενθρόνιση του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο ως νέου ηγέτη των 1,2 δισεκατομμυρίων καθολικών παγκοσμίως.
Εξι αρχηγοί κρατών, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και άλλοι ηγέτες, καθώς και επικεφαλής πολλών άλλων θρησκειών θα είναι μεταξύ των 130 αντιπροσωπειών που θα παρακολουθήσουν την τελετή, ωστόσο όπως διευκρίνισε ο ίδιος ο ποντίφικας μέσω του εκπροσώπου του «αυτή τη φορά δεν θα πρέπει, στην πραγματικότητα, να γίνεται λόγος για ενθρόνιση, διότι δεν υπάρχει βασιλιάς».
Μεταξύ αυτών θα είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, γεγονός σημαντικό, αφού θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ο πνευματικός ηγέτης των ορθόδοξων χριστιανών θα παρακολουθήσει ενθρόνιση Πάπα, μετά το «σχίσμα» μεταξύ Δύσης και Ανατολής το 1054.
Στις 9.45 ώρα Ελλάδος ο διακοσιοστός εξηκοστός τέταρτος ποντίφικας πρόκειται να χαιρετήσει από κοντά τους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, από το ειδικό όχημα Papamobile, το παπικό τζιπ. Στη συνέχεια θα μεταβεί στα σπήλαια του Βατικανού, για να τιμήσει και να προσευχηθεί πάνω από τον τάφο του Αποστόλου Πέτρου. Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο θα συνοδεύεται από τέσσερις, τουλάχιστον, ουνίτες επισκόπους της Καθολικής Εκκλησίας.
«Πρόκειται για φόρο τιμής στη χριστιανική παράδοση της Ανατολής», αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ως καθολικός αρχιεπίσκοπος Αργεντινής, ο Μπεργκόλιο, τελούσε, άλλωστε, και χρέη επισκόπου για τους ουνίτες πιστούς.

2 σχόλια

  1. Όσο υπάρχουν ηλίθια "πρόβατα" θα έχετε λόγο ύπαρξης και εσείς.

    Οι τρούλοι σας ("κιπά"), στα κεφάλια σας μπορούν να πέσουν με την ίδια βαρύτητα που έπεσαν των αρχαίων λαών τα μνημεία που καταστρέψατε.

    Ένα δικαστήριο και μια ισόβια κάθειρξη είστε, τίποτα περισσότερο. Μπορείτε να καείτε ζωντανοί ώστε να "εξαγνιστεί" η ψυχή σας (έχετε;) εάν επιθυμείτε. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα απ΄ οποιονδήποτε.

    Τα "πρόβατα" ξεχνούν ή δεν μαθαίνουν ποτέ. Κάποιοι όμως φροντίζουν η ανθρωπότητα να ερευνά, να δημιουργεί, να εξελίσσεται και να μη μένει πρόβατο επί σφαγή.

    Αυτούς να φοβάστε.

    Αυτούς να περιμένετε.
    _

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση