GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δούρου: "Η Τουρκία πλανάται πλάνη οικτρά"

Δούρου: "Η Τουρκία πλανάται πλάνη οικτρά" Η Ρένα Δούρου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά στις προκλητικές δηλώσεις του Τουρκικού...

Δούρου: "Η Τουρκία πλανάται πλάνη οικτρά"

Η Ρένα Δούρου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά στις προκλητικές δηλώσεις του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών τονιζοντας ότι " Η Τουρκία πλανάται πλάνη οικτρά".
Διαβάστε τη δήλωσή της:

«Είναι φανερό ότι με την πρόσφατη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η Τουρκία επιχειρεί να αποσπάσει οφέλη από την σοβούσα οικονομική κρίση που βιώνει η Κυπριακή Δημοκρατία.
Πλανάται όμως πλάνη οικτρά.
Και τούτο γιατί ούτε το Διεθνές δίκαιο ούτε οι αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αρωγοί στις παράνομες και ανιστόρητες βλέψεις της Τουρκίας έναντι τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου.
Είναι γνωστό σε όλη τη διεθνή κοινότητα ποια είναι η πλευρά που παραβιάζει συστηματικά τόσο τη διεθνή νομιμότητα όσο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Ποια είναι η χώρα που από το 1974 έχει εισβάλλει στρατιωτικά και κατέχει τμήμα ανεξάρτητου κράτους. Ποια είναι η χώρα που ερμηνεύει κατά το δοκούν τις διατάξεις του Δικαίου της Θάλασσας (που πλέον έχει καταστεί εθιμικό, δεσμεύοντας όλες τις χώρες) προκειμένου να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα συμφέροντά της. Ποια, τέλος, είναι η χώρα που συστηματικά κωλυσιεργεί σε ό,τι αφορά στην εξεύρεση δίκαιης, στη βάση του διεθνούς δικαίου, λύσης στο κυπριακό ζήτημα, παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες της κυπριακής πλευράς.
Οι λαοί της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας έχουν πολλά να κερδίσουν από την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και τον σεβασμό των αποφάσεων του ΟΗΕ, σε αντίθεση με τυχοδιωκτικές λογικές που το μόνο που κάνουν είναι να υπονομεύουν την ευημερία των λαών».

Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση