GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτοί είναι τα φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης

Πληθαίνουν οι πληροφορίες για τους πιθανότερους διεκδικητές του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, που θα ανακοινωθεί τον προσεχή Οκτώβριο. Ανάμεσα...

Πληθαίνουν οι πληροφορίες για τους πιθανότερους διεκδικητές του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, που θα ανακοινωθεί τον προσεχή Οκτώβριο. Ανάμεσα στα... φαβορί είναι ο ηγέτης της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος που έκανε τεράστιες προσπάθειες για να τερματιστεί η πολυετής σύρραξη του στρατού με το αριστερό αντάρτικο κίνημα των FARC και της Μιανμάρ, Τέιν Σέιν ηγήθηκε της ομαλής πολιτικής μετάβασης έπειτα από δεκαετίες δικτατορικής διακυβέρνησης στη χώρα.
Παράλληλα ανάμεσα στους διεκδικητές είναι και μια 15χρονη μαθήτρια από το Πακιστάν, η Μαλάλα Γιουσουφζάι, που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από Ταλιμπάν και έγινε παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης στην οπισθοδρομική αντίληψη των Ταλιμπάν να στερήσουν την εκπαίδευση και άλλα δικαιώματα στις γυναίκες.
Πέραν των προαναφερθέντων, ανάμεσα στις «υποψηφιότητες» αναμένεται να είναι και τα μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, που έτυχαν ευρείας συμπαράστασης διεθνώς όταν φυλακίσθηκαν γιατί ερμήνευσαν μία 'πανκ προσευχή' κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν μέσα στον καθεδρικό ναό της Μόσχας.
Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, που θα ανακοινώσει την απόφασή της στις 12 Οκτωβρίου, έχει δεχθεί έναν άνευ προηγουμένου αριθμό προτάσεων για υποψηφίους. «Το βραβείο συνεχίζει να προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον και (έχει μεγάλη) σημασία. Πρόεδροι, πρωθυπουργοί, πρώην υποψήφιοι υποβάλλουν τις προτάσεις και έχουμε πολλά νέα ονόματα στον κατάλογο, πλάι στους ''παλιούς''», δήλωσε ο διευθυντής της Επιτροπής Γκέιρ Λούντεσταντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση