GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στουρνάρας:Μικρότερο και πιο αποτελεσματικό δημόσιο

H μείωση των τιμών των φαρμάκων και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, δήλωσε ότι είναι οι προαπαιτούμενες δράσεις για την έγκριση τη...

H μείωση των τιμών των φαρμάκων και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, δήλωσε ότι είναι οι προαπαιτούμενες δράσεις για την έγκριση της δόσης του Μαρτίου, ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη λήξη του Eurogroup. Σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις από το δημόσιο, ο υπουργός οικονομικών , τόνισε ότι "σκοπός είναι να έχουμε ένα μικρότερο και πιο αποτελεσματικό δημόσιο τομέα".
Σημείωσε, επίσης, ότι η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, ήδη επιτυγχάνεται, καθώς τα έως τώρα στοιχεία για τις αποχωρήσεις το 2011 και 2012, δείχνουν ότι ο στόχος για την περίοδο 2010-2015 θα υπερκεραστεί. Πρόσθεσε, επίσης, ότι στις συζητήσεις με την Τρόικα, οι οποίες πραγματοποιούνται αυτήν την εβδομάδα στην Ελλάδα, τίθεται το θέμα της «καλύτερης ποιότητας» του δημόσιου τομέα. Yπογράμμισε, μάλιστα, ότι ο ίδιος προτίθεται να συναντηθεί με την Τρόικα για το θέμα αυτό μερικές ακόμα φορές.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ερωτηθείς εάν συζητήθηκε σήμερα το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην Ελλάδα, απάντησε αρνητικά. Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας, ανέφερε εμμέσως πλην σαφώς ότι το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση.

6 σχόλια

  1. ΔΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο Υ/Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΣΙΤΩΜΕΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι. Δεν κάνατε λάθος, αχρείοι. ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ διαπράξατε, σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.

    Κάναμε λάθος"
    ... λέει ο τροϊκάνος τσόγλανος του Δ.Ν.Τ και οι ντόπιοι σφουγγοκωλάριοι του!!!

    Κάνατε λάθος, ΚΤΗΝΑΝΘΡΩΠΟΙ, και οδηγήσατε χιλιάδες ψυχές στην αυτοκτονία. Και σπρώξατε στην ανεργία δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Και τους νέους στο περιθώριο της ζωής.

    Κάνατε λάθος, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ, και ρίξατε στην εξαθλίωση και την πείνα τον συνταξιούχο, τον απόμαχο της ζωής. Τον μεροκαματιάρη εργάτη. Και κόψατε στη μέση τη ζωή του μισθωτού, του υπαλληλάκου, του βιοτέχνη, του μικρέμπορου. Και αναγκάσατε τους αναγκεμένους ανθρώπους, να διαγκωνίζονται και να διαπληκτίζονται, στις λαϊκές αγορές, για μια σακούλα δωρεάν πορτοκάλια...
    Κάνατε λάθος,ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ, και διώξατε τους νέους από τη χώρα. Και σκοτώσατε, δολοφόνοι των ονείρων, την ελπίδα, τη χαρά, την πίστη ενός λαού στον εαυτόν του.

    Κάνατε λάθος, ΧΑΛΑΣΟΧΩΡΗΔΕΣ, και βυθίσατε τη χώρα στην απελπισία. Κάνατε στάχτη ένα λαό που κάποτε ήταν φλόγα. Και τώρα οι άνθρωποι ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες ένα κομμάτι ψωμί και τη χαμένη του αξιοπρέπεια

    Κάνατε λάθος, ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, για να μπορείτε γλείφετε το αποστεωμένο κόκαλο της εξουσίας, μπροστά στο αποστεωμένο καύκαλο του ανθρώπου. Γιατί στα μάτια σας οι άνθρωποι δεν είναι παρά εργαλείο για να τζογάρετε τον ιδρώτα τους, στις κερδοσκοπικές χρηματοπιστωτικές συναλλαγές σας.

    Κάνατε λάθος, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ ενός λαού, γιατί στα χέρια σας κρατάτε μια ξένη σημαία, στα χρώματα του μαύρου της απελπισίας και του κίτρινου του μίσους για τον άνθρωπο.

    Κάνατε λάθος, ΛΕΙΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΙ, γιατί ούτε μια ρυτίδα σκέψης αυλακώνει τον λείο σας, σαν του ψαριού, εγκέφαλο. Τον απάνθρωπο, τεχνοκρατικό σας εγκέφαλο, που είναι γεμάτος νούμερα και στατιστικές, μα αδειανός από ανθρωπιά και ανθρώπους.

    Όχι. Δεν κάνατε λάθος, αχρείοι.

    ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ διαπράξατε, σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.

    «Μας μεταχειρίστηκαν σαν ανθρώπους άλλης φυλής που τους κάνουν ελεημοσύνη... Ευρωπαϊκός πολιτισμός μπιχλιμπίδι. Να χέσω τον ευρωπαϊκό πολιτισμό je m'en fous de la civilisation europeenne» (Γ. Σεφέρης)....

    Άκου βλάκα το δουλεύω πολύ καιρώ στο μυαλό μου ΠΩΣ να σας κάνω κακό αλλά να μην την πληρώσουν αθώοι άνθρωποι {αστυνομικοί και φύλακες σας} θΕΛΩ ΝΑ ΦΎΓΩ ως άνθρωπος από αυτή την ζωή {δεν πιστεύω σε θεούς και σε διαόλους} σέβομαι τα νέα παιδιά που σας φυλάνε και της οικογένειες τους, αν χρειαστεί ίσως γίνω ο πρώτος καμικάζι της Ελλάδος αλλά θέλω έναν από εσάς ΕΝΑΝ... αν δεν σας βρω μπόσικους ίσως και να φύγω μόνος θα σας αφήσω όμως ΚΆΤΙ ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΆΣΤΕ ΚΆΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΊ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΥ που θα σας το κάνουν όλοι μήπως και ξυπνήσουν και γλυτώσουν κάποιοι άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δολοφονία στη Λάρισα έχει όνομα:
    Γ. Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμου, Αντώνης Σαμαράς, Ελευθέριος Βενιζέλος, Φώτης Κουβέλης και Γιάννης Στουρνάρας.

    Εκτελεστές της Ε.Ε και ΔΝΤ.

    8 Δεκεμβρίου 2012, τρία αδέλφια 5 έως 15 ετών κάηκαν από ξυλόσομπα στην Καβάλα.

    28 Φεβρουαρίου 2013, 2 φοιτητές πέθαναν από μαγκάλι στη Λάρισα.

    Στην Ελλάδα των μνημονίων, της τρόικας, στην Ελλάδα του Γιωργάκη που τον εμπιστεύθηκαν το 46% του ελληνικού λαού, για να γυρίσει τη φορά του χρόνου προς τα πίσω.

    Στην Ελλάδα των μνημονίων, που δικαίωμα έχουν να μιλάνε οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι, για να υμνούν εκείνους που δολοφονούν καθημερινά τα νέα παιδιά. Που πηγαίνουν πεινασμένα στα σχολεία και χωρίς θέρμανση. Που με σφιγμένες τις γροθιές τους βιάζονται καθημερινά από το βλέμμα του Στουρνάρα.

    «Ύβρις» καθημερινά. Από τους τηλεπαρουσιαστές της TV, από τον... κυβερνητικό εκπρόσωπο που έχει ξεπεράσει τους Χουντικούς προπαγανδιστές.

    Από τον Φώτη Κουβέλη που θέλει να υπογραμμίσει ότι η αριστερά είναι το δεκανίκι του συστήματος.

    Από την ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και ΟΛΜΕ-ΔΟΕ που παρακολουθούν αμήχανες τον αργό θάνατο των εργαζομένων και δε είχαν ούτε το σθένος να νεκρώσουν όλη την Ελλάδα σήμερα με τη δολοφονία των 2 φοιτητών στη Λάρισα.

    Από τον Υπουργό παιδείας που θα κλείσει και άλλα σχολεία, για να ικανοποιήσει την τρόικα. Από το Λοβέρδο που στέρησε τα φάρμακα από τους συνταξιούχους, για να απαλλαγεί η τρόικα από το βάρος τους και τον στείλαμε στη Βουλή.

    Μέγιστη ύβρις και από την αντιπολίτευση, γιατί δεν εξήγγειλε ιδιώνυμο και ισόβια για όλους τους κυβερνώντες που έστειλαν στην αυτοκτονία 3.500 συμπολίτες μας, και δηλητηρίασαν με μαγκάλι δύο νέα παιδιά.

    Ηθικός αυτουργός ο Στουρνάρας.
    Ναι για τη δολοφονία των δύο νέων παιδιών στη Λάρισα.
    Γιατί τους στέρησε τη θέρμανση.
    Γιατί μας απειλεί καθημερινά.
    Γιατί κάθε μέρα θέλει να βασανίζει το λαό.
    Που βάζει χαράτσι στη γριούλα στο χωριό με σύνταξη 300 € και της κόβει τα φάρμακα και της κλείνει τα Νοσοκομεία.
    Που στέλνει τις γυναίκες να γεννάνε στο σπίτι τους, για να δικαιούνται επίδομα τοκετού. Ναζιστική επιλογή οι παράπλευρες απώλειες.
    Και κοκορεύεται από πάνω, γιατί βλέπει νούμερα μπροστά του και ποτέ του ανθρώπους.
    Δικαιοσύνη για το λαό:

    Από το Μητσοτάκη μέχρι το Λοβέρδο, από τους υμνητές της νέας χούντας δημοσιογράφους: Δήμευση περιουσίας τους και σύνταξη τον κατώτατο μισθό και διατήρηση των χαρατσιών μόνο γι’ αυτούς.

    Για να δούνε πόσα απίδια χωράει ο σάκος.Να το κρατήσουμε για τις εκλογές που έρχονται.

    Ίσως το επιβάλλει ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιες 11 επιχειρήσεις θέλουν μισθούς των €300;

    Εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών ζήτησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσλαμβάνουν νέους άνεργους με μισθούς 300 ευρώ το μήνα για μερική απασχόληση, αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής».

    Οπως αναφέρει η εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος μιας πολυεθνικής ζυμαρικών, στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες είπε μεταξύ άλλων στον Κωστή Χατζηδάκη : «Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου».

    «Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα» φέρεται να απάντησε ο Κωστης Χατζηδάκης και υποσχέθηκε να ενημερώσει τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. (Ta Nea)

    Ποιες είναι οι εταιρίες που συμμετείχαν στη συνάντηση της Τρίτης με τον υπουργό και υφυπουργό Ανάπτυξης; από την

    1) Αθηναϊκή Ζυθοποιία ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μηνάς Ζωούλης

    2) Barilla Hellas ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος, από τη

    3) Bic Violex ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτρης Πισιμίσης.

    4) Friesland Campina Hellas ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Μαγγιώρος

    5) Henkel ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Κώστας Φαλτσέτας

    6) Kraft Hellas ο διευθύνων σύμβουλος κ. Λευτέρης Χαλουλάκος,

    7) Nestle Ηellas ο διευθύνων σύμβουλος κ.Raymond Franke

    8) τη Phillip Morris (στην οποία ανήκει η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος) ο γενικός διευθυντής της κ Ιάκωβος Καργαρώτος

    9) SCA Hygiene Products SA η υπεύθυνη πωλήσεων κυρία Κατερίνα Αρβανιτάκη.

    10) Unilever Hellas ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης..

    11) Ytong Thrakon ο διευθύνων σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης.


    (Το Βήμα)

    ###

    Σημείωση: Όχι πως ο μισθός των €300 θα ξίνιζε στις υπόλοιπες επιχειρήσεις αλλά το θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμο να ξέρουμε ποιες το ζήτησαν κι επισήμως…

    Αυτά πρέπει να λάβουν υπόψη τους κυβέρνηση κι αντιπολίτευση, παρά να γίνονται επικίνδινα γραφικοί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος έμαθε να πεθαίνει, ξέμαθε να είναι δούλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση