GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ:Ο εθνικισμός εχθρός της ειρήνης

Το τμήμα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον βανδαλισμό ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στο Βαλάντοβο, τονίζει μεταξύ άλλω...

Το τμήμα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον βανδαλισμό ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στο Βαλάντοβο, τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, ότι «η λύση του προβλήματος της ονομασίας, πρέπει να επισπευτεί».
«Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η είδηση του βανδαλισμού ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου, στην πόλη Βαλάντοβο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ). Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει τον αποτροπιασμό του και ζητά την άμεση απόδοση ευθυνών, τονίζοντας παράλληλα ότι τέτοια γεγονότα δεν βοηθούν την ειρηνική συνύπαρξη και την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωση του, το τμήμα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:
«Το συμβάν αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο εθνικισμός και το μίσος που αυτός καλλιεργεί μεταξύ των λαών δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση στα προβλήματα των λαών της περιοχής».
Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «είναι προφανές ότι η λύση του προβλήματος της ονομασίας της γείτονος πρέπει να επισπευσθεί, στη βάση της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση, προκειμένου οι δύο λαοί να αναζητήσουν και να δημιουργήσουν μια κοινή πορεία ειρήνης και πολιτισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση