GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΣΕΕ: Επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας

"Επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας με φόντο τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου", βλέπει η ΓΣΕΕ στην απόφαση για τη...

"Επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας με φόντο τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου", βλέπει η ΓΣΕΕ στην απόφαση για την Κύπρο.
Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ έχει ως εξής:
"Επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας με φόντο τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου και σε βάρος των λαών της περιοχής ειδικότερα της Κύπρου, παίζονται μέσω της χρηματοδότησης των Κυπριακών Τραπεζών.
Η πρωτοφανής απόφαση για παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα δεν πλήττει μόνο την Κύπρο και ειδικότερα τους μικροκαταθέτες αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αξιοπιστία και το ρόλο των τραπεζών.
Η δογματική εμμονή των ευρωπαίων ηγετών στη βάρβαρη λιτότητα, δημιουργεί τεράστια μείωση της ζήτησης σ’ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί το 2012 αλλά και η πρόβλεψη για το 2013, δείχνουν ότι ΟΛΟΙ οι κλάδοι της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας έχουν αρνητική εξέλιξη, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας.
Απαιτείται η Ευρώπη να πάρει μέτρα ανάκαμψης, αύξησης της παραγωγικής δραστηριότητας και της απασχόλησης, και όχι μέτρα που μειώνουν τη ρευστότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ΓΣΕΕ επαναλαμβάνει ότι απαιτείται η ριζική αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η έκδοση ευρωομολόγου και ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, με αύξηση των δημοσίων και κοινωνικών δαπανών, ενίσχυση της ρευστότητας, αναδιανομή εισοδήματος, αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας.
Η Συνομοσπονδία σε συνεργασία με τα κυπριακά και ευρωπαϊκά συνδικάτα θα εντείνουν τη δράση και τον αγώνα τους για την απόκρουση αυτών των καταστροφικών πολιτικών".

1 σχόλιο

  1. Το «πατατράκ» της Κύπρου, είναι κατά πολλούς γνωρίζοντες η αρχή για μια κανονική ΚΛΟΠΗ και σε άλλες χώρες, γιατί όχι (εγγυάται κανείς ότι δεν θα γίνει;) και στην Ελλάδα.

    Έγραψα σε παλαιότερο άρθρο μου ότι «τα δύσκολα δεν ήρθαν ακόμα» και να που έπεσα μέσα.

    Δεν είμαι πολιτικός αναλυτής η οικονομολόγος, είμαι ένας απλός πολίτης σαν και εσάς, που έμαθα να ακούω κάποιους ανθρώπους, αρκετές γνώμες, και να βγάζω όσο γίνεται πιο ασφαλή συμπεράσματα, μα πάνω απ’ όλα, είμαι και εγώ ένας εκ των Ελλήνων που ζει στο πετσί του όλο αυτό το αίσχος που...
    μας εξασφάλισαν οι «εθνοσωτήρες» μας.


    Εδώ και χρόνια, μέρα με την μέρα τα πολιτικά πειράματα που γίνονται στις πλάτες μας είχαν σαν αποτέλεσμα να βρεθούμε όχι απλά στο χείλος του γκρεμού, αλλά να έχουμε ξεκινήσει την πτώση μας μέσα σε αυτόν χωρίς να υπάρχει ελπίδα να σωθούμε από την συντριβή.


    Το κράτος κυβερνάται από την Ευρώπη δια των «αντιπροσώπων» της εδώ που δεν είναι άλλοι από την υποτιθέμενη Ελληνική Κυβέρνηση.


    Αποδεδειγμένα, οι πολιτικοί μας είναι εκτός τόπου και χρόνου, και φυσικά με την ουρά στα σκέλια μπρος στα όποια κελεύσματα των ευρωπαίων.


    Για εμάς, τον απλό κοσμάκη, έρχονται κι άλλα άσχημα.


    Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι καθημερινά χρεωνόμαστε όλο και περισσότερο, και η κατάληξη θα είναι να μην μπορέσουμε να πληρώσουμε ΠΟΤΕ τα χρωστούμενα.


    Οι όποιες «διαβεβαιώσεις» από πλευράς αρμοδίων ότι και καλά «προσπαθούν», είναι απλά θεωρίες.


    Ζητούν να πάρουν και άλλα, γιατί τα «αφεντικά» της Ευρώπης αυτό θέλουν και μας έχουν με την πλάτη στον τοίχο.


    Οι πολιτικοί προκειμένου να μην χάσουν την καρέκλα τους μας πατούν στο λαιμό.


    Η καρέκλα, αυτό είναι που τους νοιάζει.


    Το έγραψα, το γράφω, και θα το γράφω συνέχεια γιατί αυτό αποδεικνύουν με τις πράξεις τους.


    Έβαλαν χέρι σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα.


    Είναι θέμα χρόνου να βάλουν χέρι σε καταθέσεις και περιουσίες.


    Άλλωστε στην κατάσταση που μας έχουν φέρει, ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που έχουμε δεν μας ανήκει.


    Και τα «πειράματα» στις πλάτες μας συνεχίζονται, μέχρι να πετύχουν το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από το ξεπούλημα όχι μόνο της χώρας, αλλά και το δικό μας.


    Όσο τους αφήνουμε, άλλα τόσα θα μας κάνουν.


    Μέρα με τη μέρα γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνοι με τη δική μας συγκατάθεση.


    Αυτό πρέπει να κοπεί ΧΘΕΣ.


    Θα έρθουν κι άλλα δεινά για τη χώρα, και τότε θα είναι αργά για όλους μας.


    Βασίλης Τσούγκαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση