GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΘΒΕ / Στη βουλή το θέμα της εταιρίας συμβούλων “Εύπολις”

Από το  thinkfree.gr Στη Βουλή έφερε το θέμα της εταιρίας συμβούλων “Εύπολις” η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μ. Κόλλια – Τσαρουχά. ...

Από το thinkfree.gr

Στη Βουλή έφερε το θέμα της εταιρίας συμβούλων “Εύπολις” η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μ. Κόλλια – Τσαρουχά. Σύμφωνα με την βουλευτή των ΑΝΕΛ, “το ποσό της αμοιβής κρίνεται μη συμφέρον για το ΚΘΒΕ, καθόσον αναλογικά με την αρχική προσφορά (ποσό 33.000 € για 36 μήνες, δηλ.) των 917 € ανά μήνα, η εγκριθείσα προσφορά ανέρχεται σε 1375 € / μήνα”. Στην ερώτησή της επισημαίνει ότι “δεν εξασφαλίζεται κατ’ αντικειμενικό τρόπο η διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον, καθόσον παρακάμπτονται οι βασικές αρχές της διαφάνειας και του ανταγωνισμού, επιτρέποντας σκέψεις που δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να αποκλειστούν”. Επίσης, θυμίζει μια καταγγελία που ακούσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες στη διάρκεια της κόντρας του Προέδρου Θ. Τρικούκη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σ. Χατζάκη αναφέροντας ότι “Μέτοχος και εκπρόσωπος της «ΕΥΠΟΛΙΣ», προτάθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. στο παρελθόν, για την ανάληψη της θέσης του Αναπληρωτή Οικονομικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, πρόταση που δεν έγινε δεκτή από το αρμόδιο Υπουργείο”.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:
Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Θέμα: ΚΘΒΕ
Περιήλθαν σε γνώση μας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ανατέθηκε από το ΚΘΒΕ στην εταιρεία συμβούλων «ΕΥΠΟΛΙΣ» σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης των πράξεων «Επέκταση και Αναβάθμιση των σκηνών του ΚΘΒΕ» και «Ιστός Θεάτρου ΚΘΒΕ», που μετά από σχετική πρόταση του ΚΘΒΕ, θα υλοποιηθούν μέσω του Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης εντός χρονικού διαστήματος τριών ετών.
Η παροχή υπηρεσιών αυτή συνίσταται ουσιαστικά στη διαχείριση κονδυλίων ύψους περί τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Η εν λόγω σύμβαση διάρκειας 8 μηνών και ύψους περίπου 11.000 €, εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία από το Δ.Σ. του ΚΘΒΕ κατά τη συνεδρίαση της 25 Σεπτεμβρίου 2012.
Δεδομένου ότι, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 17ης Σεπτεμβρίου 2012, είχε εισηγηθεί την ανάθεση στην εν λόγω εταιρία «ΕΥΠΟΛΙΣ» των υπηρεσιών υποστήριξης των παραπάνω αναφερομένων πράξεων για χρονικό διάστημα 36 μηνών με αμοιβή περίπου 33.000 €. Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο ίδιος ο Πρόεδρος απέσυρε την πρότασή του, με σκοπό να ζητήσει νέα προσφορά από την ίδια εταιρεία.
Στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. την 25η Σεπτεμβρίου 2012, ο Πρόεδρος, εισηγήθηκε την ανάθεση του έργου για μικρότερο χρονικό διάστημα (8 μήνες) με αντίστοιχο ποσό αμοιβής περίπου 11.000 €, εισήγηση που εγκρίθηκε με ψήφους 4 – 3.
Υπεγράφη η σχετική σύμβαση χωρίς το περιεχόμενό της να γνωστοποιηθεί στα μέλη του Δ.Σ. και χωρίς να υπάρξει έλεγχος ή γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία του Θεάτρου.
Μέτοχος και εκπρόσωπος της «ΕΥΠΟΛΙΣ», προτάθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. στο παρελθόν, για την ανάληψη της θέσης του Αναπληρωτή Οικονομικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, πρόταση που δεν έγινε δεκτή από το αρμόδιο Υπουργείο.
Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι, οι ανάγκες υποστήριξης των πράξεων έχουν χρονική διάρκεια 36 μηνών, οπότε η ανάθεση του έργου για διάστημα 8 μηνών αποτελεί ευθεία παραβίαση της βασικής αρχής της«απαγόρευσης κατάτμησης έργου προς αποφυγή τήρησης των κανόνων ανάθεσης έργων και υπηρεσιών»,με σκοπό την απευθείας και χωρίς διαγωνιστική διαδικασία ανάθεση.
Το ποσό της αμοιβής κρίνεται μη συμφέρον για το ΚΘΒΕ, καθόσον αναλογικά με την αρχική προσφορά (ποσό 33.000 € για 36 μήνες, δηλ.) των 917 € ανά μήνα, η εγκριθείσα προσφορά ανέρχεται σε 1375 € / μήνα.
Δεν εξασφαλίζεται κατ’ αντικειμενικό τρόπο η διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον, καθόσον παρακάμπτονται οι βασικές αρχές της διαφάνειας και του ανταγωνισμού, επιτρέποντας σκέψεις που δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να αποκλειστούν.
Ενόψει όλων των ανωτέρω
Ερωτάται οι κ. Υπουργός
Εάν προτίθεται να ελέγξει την βασιμότητα και την αλήθεια των στοιχείων της παρούσας
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προς προστασία των αρχών της χρηστής διοίκησης και του δημοσίου συμφέροντος, μετά την τυχόν διαπίστωση παράτυπων πράξεων.
Αθήνα, 22 Μαρτίου 2013
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Βουλευτής Ν. Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση