GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Διευκόλυνση» ΟΗΕ σε κυβέρνηση και συριακή αντιπολίτευση

Ο ΟΗΕ είναι έτοιμος να "διευκολύνει ένα διάλογο" ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη συριακή αντιπολίτευση, σύμφωνα με έναν απολογισμ...

Ο ΟΗΕ είναι έτοιμος να "διευκολύνει ένα διάλογο" ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη συριακή αντιπολίτευση, σύμφωνα με έναν απολογισμό της συνάντησης που είχαν σήμερα στην Ελβετία ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν και ο διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Λάχνταρ Μπραχίμι.
Η συνάντηση έγινε στο Μον Πελερίν, κοντά στη Λοζάνη, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης του ΓΓ και των εκπροσώπων και ειδικών απεσταλμένων που διευθύνουν 30 αποστολές διατήρησης της ειρήνης και πολιτικές αποστολές.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο Μπαν Γκι-Μουν και ο Μπραχίμι "συζήτησαν τις πρόσφατες δηλώσεις της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για τη βούλησή τους να αρχίσουν ένα διάλογο", ανέφερε ο ΟΗΕ σε έναν απολογισμό της συνάντησης.
Για το θέμα αυτό, τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν πως "θα υποδέχονταν θερμά και θα ήταν έτοιμα να διευκολύνουν ένα διάλογο ανάμεσα σε μια συμπαγή και αντιπροσωπευτική αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης και μια αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης αξιόπιστη και ικανή" για να συζητήσουν.
Κατά τη συνάντησή τους ο Μπαν Γκι-Μουν και ο Μπραχίμι εξέφρασαν τη "βαθιά απογοήτευσή τους για την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να δράσει ενωμένη" για να θέσει τέρμα στη σύγκρουση που προκάλεσε, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το θάνατο σχεδόν 70.000 ανθρώπων μέσα σε σχεδόν δύο χρόνια.
Εξέφρασαν επίσης τη λύπη τους για την αυξανόμενη έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή εκ μέρους της κυβέρνησης και των συριακών ενόπλων δυνάμεων και υπογράμμισαν τη σημασία να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις περιπτώσεις εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

1 σχόλιο

  1. Μουρούτηηη...

    Σίμοοο...

    Φαήλεεε...

    Πτωχέεε...

    ΑΠΟ ΜΑΓΓΑΛΙ ΝΑ ΠΑΤΕ, ΒΡΩΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΛΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!!

    Και να πάρετε μαζί σας και τον άεργο, μη έχοντα ούτε ένσημο, βουτηρομπεμπέ, "Πολιτική Άνοιξη" επαυλο-κτήτη της Κηφισιάς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση