GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μαύρη Τρύπα θα τους καταπιεί!

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/ Γκρεμίστηκε το Χρηματιστήριο χθες! Aποχαιρέτισε τις 1.000 μονάδες π...

Γράφει ο Δευκαλίωνας

Γκρεμίστηκε το Χρηματιστήριο χθες! Aποχαιρέτισε τις 1.000 μονάδες που με τόσο κόπο έπιασε μετά από μία αγωνιώδη πορεία και προσπάθεια μηνών. Χειρότερα και τα δημοσιονομικά στοιχεία του Ιανουαρίου 2013, συγκρινόμενα με τα δημοσιονομικά στοιχεία 2012.
Συγκεκριμένα και για τα δημοσιονομικά στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης, μιας και με βάση αυτά γίνεται η αποτίμηση της προόδου των...
μνημονιακών προγραμμάτων, έχουμε:
1.      Πρωτογενές Πλεόνασμα. Ιανουάριος 2012-2,474 δις ευρώ. Ιανουάριος 2013-1,645 δις ευρώ
2.      Πλεόνασμα (Μετά δηλαδή την πληρωμή των τόκων). Ιανουάριος 2012-1,993 δις ευρώ. Ιανουάριος 2013-1,376 δις ευρώ.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι η πολυδιαφημισμένη επιτυχία του οικονομικού προγράμματος της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, είναι ακόμη μία επικοινωνιακή εφεύρεση των βλαχοτάγαρων του Μαξίμου.
Τι εννοούμε;
Η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι πέτυχε πλεόνασμα στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο (2013) 415 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 33 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2012. Όμως αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ακόμα επικοινωνιακή φούσκα. Και αυτό το λέμε γιατί όλα μα όλα τα δημοσιονομικά αποτελέσματα κρίνονται βάσει της μνημονιακής λογικής πάντα και αποκλειστικά σε επίπεδο Γενικής και όχι Κεντρικής Κυβέρνησης, όπως είναι ο κρατικός προϋπολογισμός στον οποίο επιτεύχθηκε πλεόνασμα 415 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή σε απλά Ελληνικά... Στα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης βάσει των οποίων κρίνεται αποκλειστικά η πρόοδος του μνημονιακού προγράμματος, έχουμε αποτυχία στο κύριο και βασικό ζητούμενο του πλεονάσματος (πρωτογενούς και μετά την πληρωμή των τόκων). Άρα δεν πρέπει να απορεί κανείς γιατί έχουμε γκρέμισμα των Χρηματιστηριακών Δεικτών.
Να είστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό και όσο προχωρά η χρονιά θα έχουμε και άλλες δημόσιες ανακοινώσεις που θα αποδεικνύουν εν τοις πράγμασι ότι το μνημονιακό πρόγραμμα αποτυγχάνει. Και ευνόητα θα έχουμε και άλλα γκρεμοτσακίσματα  στο Χρηματιστήριο κ.ο.κ.
Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι η οικονομία έχει εισέλθει στο σπιράλ του θανάτου χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της ύφεσης που τροφοδοτεί την ανεργία και της ανεργίας που τροφοδοτεί  την ύφεση. Τώρα βλέπουμε ακόμα ένα παρόμοιο παράδειγμα. Το προβληματικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα κάνει κακό στο Χρηματιστήριο. Σε λίγο καιρό θα δούμε και την αντίθετη συνεπαγωγή. Το Χρηματιστήριο θα επιδεινώνει προς το χειρότερο το οποιοδήποτε δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Πως θα γίνει αυτό; Οι αξίες των αποθεμάτων των ΝΠΔΔ σε μετοχές (π.χ. Ασφαλιστικά Ταμεία)  θα μειώνονται συνεχώς, αφού το Χρηματιστήριο θα πέφτει. Έτσι σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης θα αυξάνεται το έλλειμμα, αφού ως γνωστό στο επίπεδο της Γενικής Κυβέρνησης συνυπολογίζονται και τα αποθέματα των Ασφαλιστικών Ταμείων. Πιθανότατα πολλοί από τους αναγνώστες θα την έχουν διαβάσει με τον όρο «άσπρη τρύπα των Ασφαλιστικών Ταμείων».
Όταν λοιπόν έχουμε «άσπρη τρύπα», δηλαδή θετικό αποτέλεσμα-κέρδος, τότε το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης μειώνεται αφού προσθέτονται έσοδα.
Όταν έχουμε «μαύρη τρύπα», δηλαδή αρνητικό αποτέλεσμα-ζημιά, τότε το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης αυξάνεται αφού προσθέτονται στο έλλειμμα και άλλες ζημιές.
Σε απλά Ελληνικά... Η Μαύρη Τρύπα θα τους καταπιεί!

4 σχόλια

  1. Την παρούσα κυβέρνηση πολεμουν λυσσαλέα:
    - Οι θαυμαστές του Τσαουσέσκου.
    - Οι νεοναζί
    - Οι νοσταλγοί του Στάλιν και
    - Οι ανεγκέφαλοι ΑΕροψεκασμένοι
    ..υδατάνθρακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνέντευξη σε αστυνομικό κλοιό
    ΤΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ... ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ!
    Αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ήταν το στούντιο του Mega στα Μελίσσια όπου έδινε συνέντευξη στον Γιάννη Πρετεντέρη ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Δεκάδες ομολογιούχοι προσπάθησαν να πλησιάσουν το χώρο ώστε να διαμαρτυρηθούν, ωστόσο δεν τους το επέτρεψαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

    Συγκεκριμένα στο σημείο βρίσκονταν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, 20 μοτοσικλετιστές και 4 περιπολικά είχαν αποκλείσει την περιοχή και δεν άφηναν τους ομολογιούχους να πλησιάσουν, οι οποίοι επιδιώκαν να συναντήσουν τον κ. Βενιζέλο για να πάρουν απαντήσεις όσον αφορά τα χρήματα που επένδυσαν σε ελληνικά ομόλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρασινοφρουροί τέλος ...έρχονται οι Συριζοφρουροί

    Ολοένα περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει το ΠΑΣΟΚ των πρώτων ετών της δεκαετίας του '80.
    Tο κόμμα της Κουμουνδούρου έχει δημιουργήσει μηχανισμό συλλογής βιογραφικών στελεχών του με αποτέλεσμα μέσα στο τελευταίο εξάμηνο να έχουν συγκεντρωθεί άνω των 10.000 αιτήσεων για δουλειά.

    Το σχέδιο είναι να υπάρξει διάχυση αυτού του κρίσιμου εργασιακού πληθυσμού σε φίλα προσκείμενους δήμους, στη Βουλή όπου έχουν πραγματοποιηθεί αθόρυβα άνω των 120 προσλήψεων, αλλά και σε φιλικές προς το κόμμα επιχειρήσεις.

    Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στις προσλήψεις εποχιακών υπαλλήλων στη ΔΕΗ το καλοκαίρι ο κ. Φωτόπουλος είχε επαφές με τη Κουμουνδούρου ώστε ένα μέρος προσληφθέντων να περάσει από τον ίδιο και να είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Όμως και προσωπικά ο κ. Τσίπρας έχει φροντίσει να βολέψει μια σειρά προσωπικών του φίλων.

    Παρά τον ντόρο που είχε προκαλέσει η αποκάλυψη για τον διορισμό στη Βουλή στελεχών που δεν είχαν καν πτυχία αλλά και της «παρέας» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι οι κ.κ. Ν. Παππάς, Α. Καρίτζης, Δ. Τζανακόπουλος, ή ο σύμβουλος της ΙΝΕ ΓΣΕΕ Π. Λινάρδος, με την απόφαση 12779/8808 της 15ης Οκτωβρίου 2012 ο φίλος της γυναίκας του κ. Τσίπρα, Δ. Χαμπίδης διορίστηκε στο γραφείο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

    Εκεί έχουν βρει εργασιακή στέγη και οι κ.κ. Ε. Δεσινιώτη και Π. Ντούσικου, χωρίς να διαθέτουν πανεπιστημιακές σπουδές όπως και οι κ.κ. Δ. Τσιπούρας, Α. Φεγγούλη, Α. Τσίκερης, Κ. Κιντώνης κ.ά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Κατάρα στους ΝουΔού Πασόκ,
    αυτών που δολοφόνησαν
    και στο αίμα τα παιδιά τους
    αυτών που αυτοκτόνησαν.
    Δεξιοί και κτήνη του πασόκ
    και όσοι προσκυνήσαν,
    το αίμα στα κεφάλια σας
    αυτών που αυτοκτόνησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση