GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καζάκης (μέσω του ΕΠΑΜ): Γιατί δεν είναι εγγυημένες οι καταθέσεις!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Γ. Ε.ΠΑ.Μ:  ΕΛΛΑΔΑ- ΚΥΠΡΟΣ/ ΤΡΑΠΕΖΕΣ‏.  Όπως επανειλημμένως είχαμε προειδοποιήσει, η βαθύνουσα κρίση στη Κύπρο δεν θα ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Γ. Ε.ΠΑ.Μ:  ΕΛΛΑΔΑ- ΚΥΠΡΟΣ/ ΤΡΑΠΕΖΕΣ‏. 

Όπως επανειλημμένως είχαμε προειδοποιήσει, η βαθύνουσα κρίση στη Κύπρο δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την χώρα μας, η οποία οδεύει σταδιακά προς την πλήρη κατάρρευση.
Η συμφωνία παρασκηνίου της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αναστασιάδη, για απορρόφηση των υποκαταστημάτων των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, υλοποιεί επιτακτική εντολή της ευρωζώνης προκειμένου να επιμεριστεί και στην Ελλάδα μέρος του κόστους της υποτιθέμενης διάσωσης των τραπεζών της Κύπρου. Επιβαρύνεται έτσι ακόμα περισσότερο η δραματική θέση των υπό ανακεφαλαιοποίηση ελληνικών τραπεζών, οι οποίες έχουν απορροφήσει μέχρι σήμερα πλέον των 360 δις ευρώ με κρατικές εγγυήσεις, σε βάρος επί της ουσίας του ελληνικού λαού.
Η συμφωνία αυτή δεν αφορά και δεν έχει να κάνει σε καμιά περίπτωση με την προστασία των καταθέσεων ανεξαρτήτως ποσού, αλλά με τη συγκάλυψη των τεράστιων ευθυνών του πολιτικού προσωπικού τόσο της Κύπρου, όσο και της Ελλάδας, που σε χωρίς προηγούμενο διαπλοκή και συνενοχή με τους κύπριους και εγχώριους τραπεζίτες εξαέρωσαν κυριολεκτικά την καταθετική βάση των τραπεζών.
Με βάση αυτά τα δεδομένα καμία εγγύηση των καταθέσεων δεν μπορεί να υπάρξει από τον όμιλο της τράπεζας Πειραιώς, που αναλαμβάνει, βάσει της συμφωνίας, τα εν Ελλάδι υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών, αφού ήδη και η ίδια η τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται υπό ανακεφαλαιοποίηση και ελέγχεται η βιωσιμότητά της.
Η διάσωση των τραπεζών, προκειμένου αυτές να ενταχθούν στον «ενιαίο» τραπεζικό χώρο που δημιουργείται υπό την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε καμιά περίπτωση δεν έχει ως σκοπό την διασφάλιση των καταθέσεων των πολιτών, που ήδη με την απόφαση του Eurogroup της περασμένης εβδομάδας βρίσκονται μετέωρες και αποτελούν στόχο της εντεινόμενης επίθεσης σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, όχι μόνο στη Κύπρο, αλλά και στη χώρα μας και στις υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.
Για το λόγο αυτό καλούμε τους έλληνες καταθέτες στις κυπριακές τράπεζες, είτε εδώ, είτε στην Κύπρο να απαιτήσουν εδώ και τώρα αποζημίωση για τα ποσά που έχουν καταθέσει, όπως προβλέπει ο Νόμος. Τους καλούμε να διασφαλίσουν, ότι οι καταθέσεις τους υπάρχουν και είναι διαθέσιμες αμέσως, άμα τη απαιτήσει τους. Στη πράξη, εάν δεν υπάρξει άμεση αποζημίωση των καταθετών, αυτό θα ισοδυναμεί με ανοικτή κλοπή των καταθέσεων τους.
Η πράξη αυτή της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά να επωμιστεί το καταρρέον ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέρος του κόστους της κυπριακής «διάσωσης», επιδεινώνει ραγδαία τις οικονομικές συνθήκες στη χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Επίσης, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα η θέση των εταιρειών μετοχικού ενδιαφέροντος του πρώην ομίλου «Μαρφίν» - Mig, μεταξύ αυτών και της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που ταμειακά έχουν λεηλατηθεί από τον πρώην μεγαλομέτοχό τους και τώρα βρίσκονται μετέωρες, καθώς και οι χιλιάδες θέσεις εργασίας που αυτές οι εταιρείες διαθέτουν επί ελληνικού εδάφους.
Καλούμε τους εργαζόμενους σʼ αυτές τις εταιρείες να προχωρήσουν σε λειτουργικές καταλήψεις των χώρων εργασίας τους για να αποτρέψουν το κλείσιμο των εταιρειών αυτών, διασφαλίζοντας έτσι στοιχειωδώς την δουλειά τους, αποτρέποντας τα σχέδια τρόικας και συγκυβέρνησης για νέο πογκρόμ εναντίον συνολικά των εργαζομένων, μόνο και μόνο για να σώσει το Eurogroup τους έλληνες και κύπριους τραπεζίτες και τους διαπλεκόμενους με αυτούς πολιτικούς.
Καλούμε τον Ελληνικό λαό σε απόλυτη επαγρύπνηση και προετοιμασία, γιατί η ώρα της τελικής κρίσης πλησιάζει.
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ. 

3 σχόλια

  1. Αυτό που συμβαίνει στην Κυπρο δείχνει περίτρανα τι επιθυμει η ΕΕ και ποιοι είνα οι στοχοι της.
    Ασφαλώς δεν συζητουμε για μια ενωμένη ευρώπη αλλα για μια ευρώπη δανειστων και δανειζομενων με ανταλλαγματα την υποδούλωση την σκαλβια την φτωχοποίηση και την εξαθλιωση.

    Το προβλημα της Κυπρου ειναι τοσο μικρο μπροστα στα οικονομικα μεγέθη της ΕΕ που η συζητηση μπορουσε να εχει εξαντληθει μεσα σε μιση ωρα. Αυτο οταν θα μιλησαμε για μια ενιαια ευρωπη αλληλεγγύης, ελα ομως που δεν ειναι ετσι και αυτο που συμβαίνει ειναι οι πιο ισχυροι να τρωνε τους αδυνατους.
    Ασφαλως κανεις δεν ισχυριζεται οτι το αναπτυξιακό μοντελο οικονομιας της Κυπρου ειναι το σωστο και ενδεδειγμενο αλλα μια μικρη χωρα και μαλιστα νησι οι επιλογες ειναι μετρημενες περαν του τουρισμου γιατι κανεις δεν μπορει να ισχυριστει οτι μια χωρα σαν την Κυπρο θα μπορουσε να ειναι βιομηχανικη η και παραγωγική την στιγμη μαλιστα που αυτοι οι "ηθικοι και ΕΝΤΙΜΟΙ αλητες" εχουν αποδεχθει την διχοτομηση του νησιου.
    Εκεινο λοιπόν που θα μπορουσε να γινει στα πλαίσια της αλληλεγγύης είναι να στηριζαν στην παρούσα φαση την Κυπριακη οικονομια και η κυβερνηση να προχωρουσε σε μεταρυθμισεις τετοιες που θα εξυγιαναν τον υπαρχον συστημα και θα εθεταν σταθερες αναπτυξης και παραγωγης στα μετρα των δυνατοτητων της.
    Ο ορυκτος πλούτος της Κυπρου ειναι το ζητούμενο και όχι η ΚΥΠΡΙΑΚΉ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ η οποία ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ.
    Αν λοιπόν θελουν να πτωχευσουν την Κυπρο δεν τους χρειάζεται κανεις η Κυπρος μπορεί να πτωχεύσει καιαπο μονη της χωρις την βοηθεια των απατεώνων.
    Σιγουρα οταν εχεις να διαλεξεις μεταξυ θανατου και θανατου διαλέγεις εκεινον που θα παρεις τους περισσότερους μαζι σου σε μια μαχη.
    Αυτο το μαρτυρικό νησί εχει δεχθει τοσες επιθεσεις εδω και δεκαδες ίσως και εκατονταδες χρονια ο λαος του εχει ενα διαφορετικο φρόνημα στην έννοια πατριδα και αγωνας.
    Μιλουν για την Κυπρο οτι ηταν πλυντήριο μαυρου χρηματος την στιγμή που το μαυρο χρημα που εχει ξεπλυθει στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΚΟ ΣΤΟ ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣ!! Εκεί όμως έχουμε άλλα μετα και σταθμα.
    Ειναι τοσο βρωμοσκυλα και υποκριτες φανατικοι φασιστες ναζιστες γιοι και εγγόνια παλαιων ΝΑΖΙ μην ξεχνατε οτι το 95% του Γερμανικου λαού ηταν συμφωνο με τον Χιτλερ. Αυτη η νοοτροπια αυτου του βαρβαρου και αναισθητου και ασφαλως βρωμιαρη και επαίσχυντου λαού δεν αλλαζει ειναι στο DNA ΤΟΥΣ.
    Την βοηθεια τους την ειδαμε και στην Ελλαδα, το χρεος στα 400 δις παρα τα κουρεματα τις μειωσεις στους μισθους συνταξεις μηδενικη αναπτυξη φτωχοποιηση εξευτελισμός απωλεια εθνικης κυριαρχιας και αυτοτελειας και αυτοδιαθεσης εκποίηση ασημικών υποβαθμιση και υποτιμηση των ανθρωπων και ασφαλως καμια προοπτικη εξοδου και προοδου απο την ασφυκτικη μεγγενη θανατου που εχουν επιβαλλει στην χωρα μας.
    Αν λοιπον αυτη ειναι η ενωμενη ευρωπη τοτε καλυτερα να σνεχισει χωρις εμας. Ασφαλως η θεση μας δεν ειναι ιδανική και θα αντιμετωπισουμε πολλα και δυσκολα προβληματα σιγουρα ομως θα αναψει ενα φως στο λαγουμι που μας εχουν πεταξει σκεπαζωντας μας με σκατα.
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ με ζωντανο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ πρεπει να μας εξαυλωσουν πρπει να πεθανουμε δημογραφικα πρεπει να αλλοτριωθουμε σαν ανθρωποι πρεπει να μας εξαφανισουν σε βαθος χρόνου, αυτο επιθυμουν και αυτο σκοπευουν και αυτο δειχνουν και πραξεις τους.

    Αν οντως η χωρα μας οδηγηθει μαζι με την Κυπρο στην απολυτη εξαφανιση της τοτε πρεπει να αντισταθουμε και ασφαλως να εκτελεστουν ολοι αυτοι που συνεβαλλαν στο να οδηγηθει η χωρα εδω ακομα και ολη τους η οικογενεια πληρης εξαλειψη να μην μεινει κανεις τους μεχρι εγγονο. μαζι με ολες εκεινες τις πουστοοικογενειες ρουφιχτρες που κατεκλεψαν τον τοπο.
    Περιμενουν δυσκολες ωρες τον Ελληνισμό αλλα και πολυ δυσκολες αυτους που μας εφεραν εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΡΕΑΛ FΜ ....
    ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΩΡΑ
    ΧΑΡΔΑΒΔΕΛΑΣ ΜΕ ΠΟΥΛΑΛΗ ΜΕΤΑ Ο ΧΟΥΝΤΑ λάκης KAI TΩΡΑ O ΠΑΠΑΓΑΛΟΠΟΥΛΟΣ...
    ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΕΙ Η ΣΤΡΑΒΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΔΩ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΡΕΑΛ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ" ΡAΔΙΟΦΩΝΟ...
    ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΑ 9ΜΕΡΑ !!!

    ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ

    Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΑΣ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΟ
    ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΣΑ !

    Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΣΕΙΣ !
    ΘΑΨΤΕ ΤΑ ΕΥΡΩΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟΙ !!!
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΑ Ο Χ Ι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΝΑΡΕΤΗ" ΚΑΙ "ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ" ΓΕΡΜΑΝΙΑ ;
    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ", ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ" ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ROTHSCHILD ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ROT = ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ SCHILD = ΑΣΠΙΔΑ .
    ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥΣ
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ "ΑΓΟΡΕΣ" ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΑΛΛΟΙΘΩΡΙΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΙΔΙΩΝ ;
    ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΧΩΡΑ ΕΝΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ;
    ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ ,ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ.
    Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΣΥΝΕΤΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΓΓΛΟ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΩΣ,ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ CITY ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
    ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση