GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς:Δεν κάνω πίσω. Η χώρα θα σηκωθεί στα πόδια της

«Προσπαθούμε στις δύσκολες συνθήκες που βρήκαμε να σηκώσουμε τη χώρα στα πόδια της. Στον αγώνα μας αυτόν δεν έχουμε εχθρούς. Αλλά είμαστε...

«Προσπαθούμε στις δύσκολες συνθήκες που βρήκαμε να σηκώσουμε τη χώρα στα πόδια της. Στον αγώνα μας αυτόν δεν έχουμε εχθρούς. Αλλά είμαστε αυστηροί με όσους εμποδίζουν την προσπάθειά μας και θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη», δηλώνει ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ» και προσθέτει: «Η Ελλάδα θα σηκωθεί στα πόδια της».
Ο κ. Σαμαράς τονίζει στην συνέντευξή του ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις σχέσεις με την τρόικα, αλλά γίνονται συζητήσεις. Για το αν υπάρχει υστέρηση των δημοσίων εσόδων λέει: «Στο αποτέλεσμα των δυο πρώτων μηνών δεν υπάρχει πρόβλημα συνολικά. Αλλού πήγαμε καλύτερα, αλλού χειρότερα, αλλά συνολικά είμαστε μέσα στους στόχους».
Για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική επισημαίνει ότι θα προχωρήσει. Διαχωρίζει τη Θράκη, όπου υπάρχει, όπως λέει διαφορετική προσέγγιση. Καταγγέλλει το γεγονός ότι δέχεται επιθέσεις, όπως πρόσφατα, που το περιοδικό «Unfollow» τον παρουσίαζε να έχει πυροβοληθεί και κακοποιημένο και στέλνει μήνυμα ξεκάθαρο: «Εμάς δεν μας τρομοκρατούν. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν».

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην «ΑΞΙΑ»:

Κύριε Πρόεδρε, επιστρέψατε από ένα σημαντικό ταξίδι στην Τουρκία. Ποια ήταν τα αποτελέσματα;
Επρόκειτο για επίσκεψη εργασίας. Ήταν η δεύτερη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Ελληνοτουρκικής Συνεργασίας. Την κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα είναι απαραίτητα δυο πράγματα: πρώτον, να ξεκαθαρίσουμε επί της ουσίας τις σχέσεις μας με την τουρκική ηγεσία και δεύτερον να εξασφαλίσουμε ηρεμία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και τα δυο είναι απαραίτητα μαζί. Το ένα χωρίς το άλλο δεν έχει νόημα. Εμείς κάναμε και τα δυο. Και βρήκαμε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά.

Υπάρχει εμπλοκή στις σχέσεις με την τρόικα;
Υπάρχει συζήτηση σε κάποια πράγματα. Αλλά δεν θα το έλεγα «εμπλοκή». Κυρίως συζήτηση για το πώς θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα. Τα ζητήματα αυτά δεν είναι δύσκολο να τα λύσουμε γιατί πρόθεσή μας είναι να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε υπογράψει.

Οι αποκρατικοποιήσεις πως πάνε;
Μέσα στην άνοιξη θα ολοκληρωθούν οι δεσμευτικές προσφορές για δυο μεγάλες τέτοιες υποθέσεις: ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ. Ενώ εντός του έτους θα προχωρήσουν και άλλες, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια. Τον στόχο για φέτος, γύρω στα 2, δισ., θα τον πιάσουμε. Ίσως και να ον ξεπεράσουμε, μάλιστα.

Μετά τα επεισόδια στις Σκουριές θα συνεχιστεί η επένδυση για τον χρυσό της Χαλκιδικής;
Ασφαλώς. Άλλωστε, ειδικά στη Χαλκιδική δεν υπάρχουν αντιρρήσεις ούτε για περιβαλλοντικούς λόγους ούτε για άλλους. Χώρια που για πρώτη φορά ετοιμάζουμε νομοθεσία για να πάρει το κράτος σημαντικά δικαιώματα από μιαν επένδυση που είχε δρομολογηθεί πριν έλθει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση.

Με την επένδυση χρυσού στη Θράκη τι θα γίνει;
Διαφορετικά είναι τα πράγματα με την επένδυση χρυσού στο Πέραμα της Θράκης. Εκεί εξετάζουμε νέα στοιχεία γιατί εκεί η περίπτωση είναι διαφορετική. Αλλά για την επένδυση της Χαλκιδικής η τελική απόφαση έχει ήδη ληφθεί. Κάποιοι δεν θέλουν στην χώρα να υπάρξουν επενδύσεις. Θέλουν να συνεχιστεί και να μεγαλώσει η ανεργία. Θέλουν να ερημώσει η χώρα. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.

Η φράση σας «Δεν μασάμε» ενόχλησε τον κ. Τσίπρα στην τελευταία κοινοβουλευτική συζήτηση…
Κάπως πρέπει να τους ταρακουνήσουμε, έτσι δεν είναι; Απειλούν κάθε ξένο επενδυτή που έρχεται. Απειλούν την ίδια την κυβέρνηση. Στην συζήτηση που αναφέρεστε εξήγησα στον κ. Τσίπρα σε τι «δε μασάμε»:Δεν καταλαβαίνουμε από απειλές. Διότι η εφημερίδα που πρόσκειται στο κόμμα του μας απειλούσε με «φυλακή», πρωτοσέλιδα μάλιστα, αν κάνουμε εκείνο που γίνεται παντού αλλού στον υπόλοιπο κόσμο. Του έδειξα το δημοσίευμα αυτό μέσα στη Βουλή. Του έδωσα τη δυνατότητα να το αποκηρύξει. Δεν το έκανε. Έχουν δει τι δημοσιεύουν δικά τους έντυπα και δημοσιογράφοι τους οποίους οι ίδιοι ανοιχτά προστατεύουν; Μέχρι και μένα εμφανίζουν επίσης πρωτοσέλιδο, πυροβολημένο στο κεφάλι με φωτομοντάζ, πρωτοφανούς κακοποίησης. Ούτε αυτό το αποκήρυξαν. Το «δε μασάμε» τους πείραξε; Να το ξέρουν λοιπόν: Εμάς δεν μας τρομοκρατούν. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν.

Πηγή: Η ΑΞΙΑ

1 σχόλιο

  1. ΑΚΟΜΗ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΟΤΙ ΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΔΕ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση