GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε ο αστυνομικός που είχε αναλάβει την υπόθεση Πιστόριους

Την παραίτηση του από το Αστυνομικό Σώμα στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, υπέβαλε ο ντετέκτιβ του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, Χίλτον ...

Την παραίτηση του από το Αστυνομικό Σώμα στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, υπέβαλε ο ντετέκτιβ του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, Χίλτον Μπόθα, που είχε αναλάβει την υπόθεση Πιστόριους. Ο Μπόθα, ήταν ένας από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς όπως ανέφεραν συνάδελφοί του, και υπηρετούσε στο Σώμα για 22 χρόνια. Όταν ο πρωταθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων, Όσκαρ Πιστόριους, σκότωσε τη φίλη του πυροβολώντας την μέσα στο σπίτι του, στις 14 Φεβρουαρίου, ο Μπόθα είχε αναλάβει τις ανακρίσεις και τις έρευνες για τον εντοπισμό στοιχείων που θα «έδεναν» την κατηγορία για ανθρωποκτονία κατά του διάσημου αθλητή.
Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Γιοχάνσμπουργκ, Νέβιλ Μαλίλα, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Μπόθα «παραιτήθηκε χθες», χωρίς όμως να διευκρινίσει τους λόγους της παραίτησης.
Γεγονός όμως είναι ότι στην υπόθεση Πιστόριους, ο Μπόθα δεν επέδειξε τον καλλίτερο εαυτό του, και τα στοιχεία που συγκέντρωσε μαζί με τους συνεργάτες του, πολλές φορές αμφισβητήθηκαν στη δικαστική αίθουσα από τους συνηγόρους υπεράσπισης.
Μάλιστα, μετά την έκδοση της απόφασης, παραδέχτηκε και ο ίδιος ότι η «υπόθεση θα μπορούσε να είχε τύχει καλλίτερου χειρισμού». Ο ίδιος και οι συνεργάτες τους δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν μία σφαίρα που είχε καρφωθεί στο μπάνιο.
Παρά τις ικανότητες που είχε επιδείξει στην άσκηση των καθηκόντων του τα προηγούμενα χρόνια, ο Μπόθα παρέμενε για πολλούς μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.
Μάλιστα, όταν κατά τη διάρκεια των ερευνών έγινε γνωστό ότι ο Μπόθα είχε κατηγορηθεί το 2011 για απόπειρα δολοφονίας σε λεωφορείο, αμέσως διατάχθηκε η απαλλαγή του από τη θέση του επικεφαλής των ερευνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση