GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρετανία:Σφάλματα στη συμφωνία για την Κύπρο

«Η διάσωση της Κυπριακής δημοκρατίας δεν έτυχε καλής διαχείρισης», έκρινε ο Βρετανός υπουργός των Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, χαιρετίζοντ...

«Η διάσωση της Κυπριακής δημοκρατίας δεν έτυχε καλής διαχείρισης», έκρινε ο Βρετανός υπουργός των Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι στην τελική εκδοχή της συμφωνίας αποφεύχθηκε η φορολόγηση όλων ανεξαιρέτως των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, κάτι που χαρακτήρισε «κακή ιδέα».
«Δεν έτυχε καλής διαχείρισης διαπράχθηκαν σφάλματα», επισήμανε, μιλώντας σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο Όσμπορν. Αναγνώρισε ωστόσο ότι «αξίζει σεβασμού το γεγονός ότι η κυρίαρχη κυπριακή κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με πολύ δύσκολες αποφάσεις».
«Μετά την δημοσιοποίηση του αρχικού σχεδίου συμφωνίας, που προέβλεπε την επιβολή έκτακτης φορολόγησης σε όλες τις καταθέσεις ανεξαίρετα, υιοθετήσαμε διατυπώσεις που καθιστούσαν σαφές ότι επρόκειτο για μια κακή ιδέα», σημείωσε, διασαφηνίζοντας ότι μίλησε σχετικά στην ίδια την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο κ. Όσμπορν δήλωσε «ευτυχής» που η προβλεπόμενη φορολόγηση καταθέσεων με βάση την τελική συμφωνία όπως αυτή δημοσιοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας αφορά, μόνον, τις ανασφάλιστες καταθέσεις πάνω από τις 100.000 ευρώ.
Εάν επιβαλλόταν η φορολόγηση όλων ανεξαιρέτως των καταθέσεων, αυτό θα προκαλούσε «μεγάλη ζημιά» στην ευρωπαϊκή αρχή εγγύησης των καταθέσεων στις τράπεζες, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας.
Ο Όσμπορν τόνισε ακόμη ότι «και οι Βρετανοί και ο υπόλοιπος κόσμος θα είχαν υπηρετούνταν καλύτερα εάν η ευρωζώνη είχε τα τελευταία χρόνια κινηθεί ώστε να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα πιο γρήγορα».
Αναφερόμενος στις θυγατρικές κυπριακών τραπεζών στο βρετανικό έδαφος, ο κ. Όσμπορν δήλωσε ότι έχει αρχίσει "διαπραγματεύσεις" με την κυπριακή κυβέρνηση με στόχο η θυγατρική της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου να μην συμπαρασυρθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης της μητρικής της, στην Κυπριακή Δημοκρατία.

5 σχόλια

  1. ΤΟ Δ΄ΡΑΪΧ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ;!!!
    ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΣ ΛΟΡΔΟΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βοήθημα διαμορφώνεται στα 360 ευρώ μηνιαίως και θα καταβάλλεται, από τον ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα 3-9 μηνών.

    Μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει εξοφλήσει ολοσχερώς τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγεται.

    Ως πόρος του Λογαριασμού αυτού θεσπίστηκε μηνιαία εισφορά ύψους δέκα (15,00) €, x 811.000ασφαλισμένους =12,165,000 την οποία θα καταβάλλουν οι παραπάνω δικαιούχοι του βοηθήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΓΗΚΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΟΣΜΠΟΡΝ, ΤΟ ΚΟΛΛΗΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ LORD JACOB ROTHSCHILD, ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ....
    ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΘΛΙΜΕΝΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Serena Rothschild, Nat Rothschild's mother, was one of the largest individual donors to the Conservative Party last year. She gave £190,000. She has also helped fund Mr Osborne's office.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΝΑΡΕΤΗ" ΚΑΙ "ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ" ΓΕΡΜΑΝΙΑ ;
    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ", ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ" ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ROTHSCHILD ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ROT = ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ SCHILD = ΑΣΠΙΔΑ .
    ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥΣ
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ "ΑΓΟΡΕΣ" ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΑΛΛΟΙΘΩΡΙΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΙΔΙΩΝ ;
    ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΧΩΡΑ ΕΝΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ;
    ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ ,ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ.
    Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΣΥΝΕΤΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΓΓΛΟ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ CITY ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
    ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΕ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΛΟΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση