GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ»...

Από τον Καραπαναγιώτη Δημήτρη. Τα περιθώρια έχουν στενέψει. Η ήττα στον πρώτο αγώνα στο Μιλάνο, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό από τ...

Από τον Καραπαναγιώτη Δημήτρη.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει. Η ήττα στον πρώτο αγώνα στο Μιλάνο, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό από την Ρεάλ στο Copa del Rey, έχουν τσαλακώσει την εικόνα τηςΜπαρτσελόνα και την έχουν κάνει να μοιάζει πιο «θνητή». Οι αντίπαλοί της πλέον, αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως δεν πρόκειται για την διαστημική ομάδα, την οποία τρόμαζαν να αντιμετωπίσουν. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό, αλλά η εικόνα που δείχνουν οι Καταλανοί στο χορτάρι.
Σήμερα λοιπόν, οι μπλαουγκράνα φοράνε την «πανοπλία» τους και ρίχνονται στη μάχη για να σώσουν τη χρονιά. Η κατάκτηση και μόνο του πρωταθλήματος Ισπανίας δεν λέει απολύτως τίποτα στη συγκεκριμένη ομάδα.
Οι σκέψεις του Ρόουρα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, είναι για ακόμα μια φορά έκτος τόπου και χρόνου. Επιμένει στο 4-2-4, με τους Μπούσκετς και Τσάβι κεντρικά χαφ και χωρίς καθαρό striker. Μια τέτοια τακτική, αποδεδειγμένα, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Αυτή τη στιγμή, οι παίχτες της Μπαρτσελόνα είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση κι ένα τέτοιο πλάνο τους εκθέτει. Για αυτό το λόγο, ο Ρόουρα θα έπρεπε να κάνει ένα flash back στο παρελθόν και να δει πως χτίστηκε αυτή η υποομάδα. Με απλά λόγια, 4-3-3, Τσάβι – Ινιέστα στο κέντρο και κλασικός striker να πλαισιώνει την επιθετική τριάδα. Δεν είναι κακό να παραδέχεσαι την αδυναμία σου. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι ουτοπικό να μην βλέπεις την πραγματικότητα και να εμμένεις σε μια μη ρεαλιστική κατάσταση.
Από την άλλη, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αμυνθεί η Μίλαν σ’ ένα πιο μεγάλο γήπεδο. Εκεί, που οι κενοί χώροι είναι πιο πολλοί και που η Μπαρτσελόνα δίνει πλάτος στο παιχνίδι της. Μεγάλη απουσία για τους Ιταλούς θα είναι αυτή του Πατσίνι, καθώς ο επιθετικός των ροσονέρι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και αποτελεί βαρόμετρο στην επίθεση της ομάδας του. Κατά τ’ άλλα, ο Αλέγκρι θα ακολουθήσει τη γνώριμη συνταγή και το 4-3-3. Οι Αμπροζίνι, Μοντολίβο και Μουντάρι θα στελεχώσουν το κέντρο της Μίλαν, ενώ οι Μπόατενγκ, Νιάνγκ και Ελ Σααραουί θα συμπληρώσουν την επιθετική τριάδα. Πάντως, είναι τελείως διαφορετικό να αμύνεσαι στο Καμπ Νου, συγκριτικά με τοΣαν Σίρο.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει όμως κι άλλη μια δυνατή αναμέτρηση. Η φορμαρισμένη Σάλκε υποδέχεται την Γαλατάσαραϊ των πολλών εκατομμυρίων. Οι Γερμανοί δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Χούντελαρ και τον κεντρικό χαφ Τζόουνς. Και οι δυο είναι παίχτες υψίστης σημασίας για την ομάδα τους, καθώς αποτελούν το α και το ω για τον άξονα της Σάλκε, και η απουσία τους σίγουρα θα είναι καθοριστική.
Παρόλα αυτά, ο καθοριστικότερος παράγοντας της αναμέτρησης θα είναι ο Τερίμ. Από αυτόν εξαρτάται η πρόκριση κι ο αποκλεισμός της ομάδας του. Η Γαλατά είναι σαφώς ανώτερη ομάδα από τη Σάλκε και έχει στη διάθεσή της ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές. Αυτό όμως μένει να επαληθευτεί και στο γήπεδο. Κι αυτό το λέω, διότι ο Τερίμ, στον πρώτο αγώνα, εγκλώβισε την ομάδα του στο 4-4-2, αχρηστεύοντας παράλληλα τουςΣνάιντερ – Ντρογμπά. Αυτό λοιπόν είχε ως αποτέλεσμα, η Σάλκε να «κλέψει» ένα κάλο σκορ στην Τουρκία αλλά και τις εντυπώσεις.
Καλώς ή κακώς, από τα σχέδια του Τερίμ εξαρτάται η επιτυχία ή η αποτυχία της ομάδας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση