GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομπάμα:Ο Νετανιάχου μίλησε με τον Ερντογάν

Την τηλεφωνική συνομιλία του Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος ολ...

Την τηλεφωνική συνομιλία του Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Ισραήλ ευχόμενος την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο συμμάχων των ΗΠΑ.
Σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο λίγα λεπτά πριν από την αναχώρηση του Ομπάμα από το Τελ Αβίβ με προορισμό την Ιορδανία, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική συνομιλία σήμερα Παρασκευή.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν βαθιά τις στενές σχέσεις συνεργασίας μας τόσο με την Τουρκία όσο και με το Ισραήλ, και δίνουμε μεγάλη σημασία στην αποκατάσταση των θετικών σχέσεων μεταξύ τους, για την προώθηση της περιφερειακής ειρήνης και της ασφάλειας», δήλωσε ο Ομπάμα.
«Είμαι αισιόδοξος ότι η σημερινή συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών θα τους επιτρέψει να δεσμευτούν σε βαθύτερη συνεργασία για το θέμα αυτό και μια σειρά από άλλες προκλήσεις και ευκαιρίες», πρόσθεσε.
Στην ανακοίνωση δεν δίδονται άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνομιλία Νετανιάχου-Ερντογάν, την πρώτη μεταξύ των δύο ανδρών αφότου το τουρκικό πλοίο Mavi Marmara δέχτηκε επίθεση από άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ στα ανοιχτά της Γάζας.
Ένας εκπρόσωπος Νετανιάχου, ο οποίος είχε συνομιλίες της τελευταίας στιγμής με τον Ομπάμα στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, στο τέλος της τριήμερης επίσκεψής του στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα αυτό.
Η Τουρκία έχει ζητήσει το Ισραήλ να ζητήσει επίσημα συγγνώμη για την φονική ναυτική επιδρομή, αποζημίωση για τα θύματα και τις οικογένειές τους και άρση του αποκλεισμού της Γάζας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση