GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο εκβιασμός του Eurogroup. Οι διάλογοι...

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι διάλογοι στο Eurogroup που οδήγησαν στη συμφωνία για το μνημόνιο της Κύπρου και τον φόρο επί των κατ...

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι διάλογοι στο Eurogroup που οδήγησαν στη συμφωνία για το μνημόνιο της Κύπρου και τον φόρο επί των καταθέσεων που προκάλεσαν σοκ στο νησί.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής της Κύπρου, στο Εurogroup εξελίχθηκε στις 03:00 ο εξής καθοριστικός διάλογος ο οποίος ολοκλήρωσε τον ωμό εκβιασμό των Ευρωπαίων:
Ο Μ.Σαρρής προς το Εurogroup: "Δεν αποδεχόμαστε το κούρεμα καταθέσεων και αποχωρούμε."
Άσμουσεν παίρνοντας το τηλέφωνο: "Κύριε Πρόεδρε (της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι), παρακαλώ ετοιμάστε την τράπεζα (EKT) για κατάρρευση των δύο κυπριακών τραπεζών.¨"
Εκείνη την ώρα το προτεινόμενο κούρεμα ήταν 12.5% με επιμονή του ΔΝΤ και της Κριστίν Λαγκάρτ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πράττοντας το ίδιο με τον Υπουργό του ανακοίνωσε στους δικούς του συνομιλητές την αποχώρηση και του ιδίου από τις διαδικασίες μη αποδεχόμενος το κούρεμα 12.5%.
Όταν ενημερώθηκε από τον Μ. Σαρρή για την εντολή Άσμουσεν προς Ντράγκι για κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών και με την παρέμβαση τρίτων το ποσοστό έπεσε στο 9.9% με τη διαβεβαίωση από φίλους της Κύπρου πως σε περίπτωση μη αποδοχής της τελευταίας αυτής «υποχώρησης» από τους ευρωπαίους, η χώρα θα αφηνόταν να καταρρεύσει αφού θεωρείται ως μη συστημική.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με βάση τα δεδομένα εκείνης της στιγμής επέλεξε την μη κατάρρευση των τραπεζών και τη χρεοκοπία της χώρας. Είναι θέμα της ιστορίας αν οι ευρωπαίοι μπλόφαραν ή όχι, έμπειρες ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές σημείωσαν πως η απειλή ήταν αν και πρωτοφανής, πραγματική.
Πηγή: Real.gr

1 σχόλιο

  1. Να απαιτήσουν φόρο επί των πωλήσεων στην Σοφοκλέους
    Τα δημοσιονομικά προβλήματα της ΕΛΛΑΔΑΣ σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι η Σοφοκλέους δεν πληρώνει φόρους.
    Ενώ εργαζόμενες οικογένειες πληρώνουν κατά μέσο όρο 23% σε φόρο επί των πωλήσεων για τις ανάγκες της ζωής, η Σοφοκλέους δεν καταβάλλη φόρο για ένα ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των
    $45 Δισεκατομυριων
    σε παράγωγα, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, μετοχές, ομόλογα και άλλους τίτλους στο χρηματιστήριο τις ΕΛΛΑΔΩΣ . 1% φόρος επί των πωλήσεων σε αυτόν τον κύκλο εργασιών,λύνει σε μεγάλο βαθμό το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης.

    Σας ζητάμε να βάλετε στην Σοφοκλέους φόρο επί των πωλήσεων ξεκάθαρα στο τραπέζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση