GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Forbes για Κύπρο: Χειρότερα κι από την υπόθεση Lehman Brothers

«Τσαπατσουλιά» μεγαλύτερου μεγέθους και από την κατάρρευση της τράπεζας Lehman Brothers χαρακτηρίζει το περιοδικό Forbes την απόφαση του ...

«Τσαπατσουλιά» μεγαλύτερου μεγέθους και από την κατάρρευση της τράπεζας Lehman Brothers χαρακτηρίζει το περιοδικό Forbes την απόφαση του Eurogroup για το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων, τονίζοντας ότι με αυτή την πρακτική το μόνο που κατάφερε ήταν να καταστρέψει τον κύριο άξονα του τραπεζικού συστήματος, την εγγύηση των καταθέσεων.
Σε άρθρο του Forbes που αναδημοσίευσε το Έθνος επισημαίνεται ότι το μόνο που κατάφερε το γκρουπ των Ευρωπαίων αξιωματούχων ήταν να καταστρέψει την εγγύηση των καταθέσεων η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της τραπεζικής σταθερότητας, ενώ χαρακτηρίζει το «κούρεμα» στις καταθέσεις «ίσως την πιο ανεύθυνη απόφαση στον τομέα της τραπεζικής εποπτείας, στον αναπτυγμένο κόσμο, από την δεκαετία του 1930».
Μάλιστα στη συνέχεια, το περιοδικό συγκρίνει την απόφαση του Eurogroup με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2009 και τη βεβιασμένη απόφαση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Τουλάχιστον ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Χανκ Πόλσον που χειρίστηκε την υπόθεση της Lehman Brothers το 2009 είχε μια δικαιολογία. Πανικοβλημένος από την ταχύτητα της κατάρρευσης της Lehman, δεν είχε χρόνο για δεύτερες σκέψεις. Κάτι που δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς και για το- υπό γερμανική ηγεσία- γκρουπ των Ευρωπαίων αξιωματούχων που σχεδίασαν το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, το οποίο συμφωνήθηκε αυτό το σαββατοκύριακο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση