GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Formula 1:Η συνέχεια στη Μαλαισία

Το ξεκίνημα της σεζόν για τη Formula 1 στην Αυστραλία ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των φίλων της με έναν αγώνα που η εξέλιξή του κάνει α...

Το ξεκίνημα της σεζόν για τη Formula 1 στην Αυστραλία ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των φίλων της με έναν αγώνα που η εξέλιξή του κάνει ακόμα μεγαλύτερη την ανυπομονησία για τους επόμενους.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα τους κάνει τη χάρη, με το 2ο γύρο του πρωταθλήματος να ακολουθεί χωρίς διακοπή: στο διάστημα 22-24 Μαρτίου το πολύχρωμο πλήθος της F1 θα εισέλθει στην τροπική ζώνη για το Grand Prix Μαλαισίας. Στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας ομάδες, οδηγοί και μονοθέσια θα έρθουν αντιμέτωποι με ποικίλες προκλήσεις – όχι μόνο από την πίστα της Sepang αλλά και από τις ακραίες συνθήκες ζέστης και υγρασίας, που θα φέρουν τους πάντες στα όριά τους.
Η πίστα της Sepang βρίσκεται κοντά στον εθνικό αερολιμένα της Kuala Lumpur και περίπου 60 χλμ μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας. Η 5,54 χιλιομέτρων διαδρομή σχεδιάστηκε από τον Γερμανό αρχιτέκτονα, Hermann Tilke, με χαρακτηριστικό τις 2 μεγάλες ευθείες αλλά και τις πολύ κλειστές στροφές. Η σχεδίαση της πίστας είναι αρκετά ασυνήθιστη και συνδυάζει μια μείξη από στροφές μεσαίας και υψηλής ταχύτητας, στις οποίες παρεμβάλλονται διάφορα αργά κομμάτια. Η διαδρομή αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόκληση για τους οδηγούς αλλά και για τους μηχανικούς, καθώς η επίτευξη του ταχύτερου γύρου απαιτεί καλή ισορροπία στις ρυθμίσεις του μονοθεσίου έτσι ώστε να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικό στην ποικιλία στροφών της πίστας αλλά να έχει και την απαραίτητη δύναμη για τις δύο μεγάλες ευθείες. Επίσης τα συστήματα ψύξης πρέπει να αντέξουν τις αντίξοες συνθήκες.
Οι συνθήκες που επικρατούν μέσα στο cockpit μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις αντίστοιχες συνθήκες μιας σάουνας. Οι οδηγοί για να ανταπεξέλθουν πρέπει να έχουν πολύ υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης, διότι κατά τη διάρκεια του αγώνα χάνουν αρκετά σωματικά υγρά και φτάνουν στο όριο της αφυδάτωσης, επίσης θα πρέπει να έχουν και πολλά ψυχικά αποθέματα. Οι κινητήρες καταπονούνται και αυτοί στην πίστα της Sepang, παρόλο που η ιπποδύναμη δεν παίζει τον κυριότερο ρόλο, καθώς οι οδηγοί βρίσκονται τέρμα γκάζι στο 65% του γύρου, για 12 δευτερόλεπτα και 830 μέτρα. Η διατήρηση των θερμοκρασιών των λιπαντικών του κινητήρα σε χαμηλά επίπεδα χωρίς να μειωθεί η αεροδυναμική απόδοση είναι κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αξιοπιστία του κινητήρα. Τα 310,408 χλμ της συνολικής απόστασης καλύπτονται με 56 γύρους και την υψηλότερη ταχύτητα να φτάνει τα 300 χλμ/ώρα.
Τα ελαστικά επίσης περνούν δύσκολες ώρες στη Sepang και η Pirelli το γνωρίζει αυτό, επιλέγοντας για τον αγώνα της Μαλαισίας τις δύο σκληρότερες γόμες της. Έτσι, κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του τη σκληρή (πορτοκαλί) και τη μεσαία (λευκή) γόμα των ελαστικών για στεγνό και φυσικά τις γνωστές ενδάμεση (πράσινη) και βρόχινη (μπλε) για βρεγμένο οδόστρωμα. Τα ελαστικά για βρεγμένο αναμένεται να χρησιμοποιηθούν αρκετά, καθώς οι τροπικές καταιγίδες σχεδόν ποτέ δεν λείπουν από το 3ήμερο του Μαλαισιανού GP. Φέτος ακόμα και η πρόγνωση μιλά για βροχές και τις τρεις ημέρες.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 3ημέρου ξεκινά στις 04:00 ώρα Ελλάδας τα ξημερώματα της Παρασκευής 22/3 με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. O αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 24/3
Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του αγώνα σε ώρες Ελλάδας.

ΠΗΓΗ:msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση