GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Πάπας αρνήθηκε το παπικό διαμέρισμα

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία περνάει σε νεα εποχή και ο Ποντίφικας θέλει να το καταστήσει σαφές ξεκινώντας από τον ίδιο! Δεν σταματάει να σπ...

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία περνάει σε νεα εποχή και ο Ποντίφικας θέλει να το καταστήσει σαφές ξεκινώντας από τον ίδιο! Δεν σταματάει να σπάει τις παραδόσεις.
Αυτή τη φορά, όπως έγινε γνωστό απο τον εκπρόσωπο της Αγίας έδρας, ο Πάπας Φραγκίσκος Α' αποφάσισε να μην δεχτεί το παπικό διαμέρισμα, στο οποίο έμειναν και όλοι οι προκάτοχοί του.
Προς το παρόν, θέλει να μείνει στο ξενοδοχείο του Βατικανού " Casa Santa Marta" σε ένα απλό δωμάτιο.
Αυτό είναι και το ξενοδοχείο, που έμενε, κατά τη διάρκεια του κονκλαβίου. Ο μόνος χώρος που χρησιμοποιεί από το "Αποστολικό Παλάτι" είναι το παπικό γραφείο, ώστε να κάνει τις συναντήσεις του και με τους πιστούς.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αρνείται να μείνει σε διαμέρισμα, που του παραχωρείται λόγω του αξιωματός του. Όταν ήταν Αρχιεπίσκοπος στην Αργεντινή, είχε αρνηθεί το διαμέρισμα και ζούσε σε μια γκαρσονιέρα.

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση