GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη βουλή τα πρόστιμα του ΕΣΡ στον Real Fm

Στη βουλή φέρνει ο Νίκος Νικολόπουλος την επιβολή των νέων εξοντωτικών προστίμων από το ΕΣΡ στον Real Fm. Σε ερώτηση του προς τον υπουργ...

Στη βουλή φέρνει ο Νίκος Νικολόπουλος την επιβολή των νέων εξοντωτικών προστίμων από το ΕΣΡ στον Real Fm.
Σε ερώτηση του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό με θέμα  : Το «λήξαν» ΕΣΡ προσπαθεί να φιμώσει την ελεύθερη ενημέρωση, ο ανεξάρτητος βουλευτής τονίζει ότι «με κάθε τρόπο το «ισόβιο» ΕΣΡ με τις αποφάσεις του προσπαθεί να μας καταδείξει πως ενώ είναι δύσκολη υπόθεση για τα ΜΜΕ ο σεβασμός της πολυφωνίας, μπορεί πανεύκολα με χαράτσια και πρόστιμα να μετατραπεί η βασική αυτή αρχή σε αρχή της μονοφωνίας».

Η ερώτησή του συνεχίζει ως εξής:

«Μπορεί να είναι τυχαίο ότι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς επίσης και στους δημοσιογράφους ή τους εκδότες, που αντιτίθενται στην πολιτική του Μνημονίου, επιβάλλει μετά περισσής ευκολίας το ένα πρόστιμο μετά το άλλο.
Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, η δράση του ΕΣΡ αγγίζει τα όρια της λογοκρισίας, αφού παρεμποδίζει την κριτική στους Κυβερνώντες, στους τροικανούς και σε ό,τι έχει σχέση με την εξοντωτική πολιτική των Μνημονίων που επέφερε ανθρωπιστική κρίση σε περίοδο ειρήνης και εθνική καταστροφή με την υποθήκευση του δημοσίου πλούτου της χώρας.
Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ επέβαλλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, για την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, με αφορμή τις αναφορές του προς την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Αξίζει να σημειωθεί η παράταιρη και αμφιλεγόμενη θεσμική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΡ, αφού είναι γνωστό ότι οι θητείες 4 μελών του έχουν λήξει εδώ και καιρό.
«Αμετακίνητοι» από τις ίδιες καρέκλες βρίσκονται εδώ και 10 χρόνια και 10 μήνες, αν και προβλέπεται 8ετή θητεία, ο Πρόεδρος, δικαστικός Ιωάννης Λασκαρίδης, και τα μέλη, Εύη Δεμίρη, δημοσιογράφος και Γιάννης Παπακώστας, καθηγητής.
Επιπλέον, έληξε η θητεία και δεν μπορεί να ανανεωθεί του Κωνσταντίνου Αποστολά (6 χρόνια και 10 μήνες) ο οποίος έχει και οργανική θέση στην Αρχή.
Επειδή το ΕΣΡ λειτουργεί από μέλη που υποδεικνύουν τα κόμματα της Κυβέρνησης. Επειδή οι Έλληνες φτωχοποιημένοι πολίτες που είναι και φορολογούμενοι δεν θέλουν το ΕΣΡ να φιμώσει τις φωνές της αλήθειας επιβάλλοντας ποινές και πρόστιμα σ’ αυτούς που μεταφέρουν την οργή τους.
Επειδή εκφράζουν τα περί δικαίου αισθήματα και την φωνή του εθνικού και λαϊκού συμφέροντος κριτική στα «ανομήματα» αυτών που «εγκληματούν» εις βάρος της κοινωνίας και της πατρίδος.
Επειδή επιθυμούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μην τηρούν «σιγήν ιχθύος» μπροστά σε σκανδαλώδεις αποφάσεις που αγγίζουν τα όρια τις κοινωνικής πρόκλησης.
Επειδή ο λαός δεν πιστεύει πια ότι από την μία πέφτουν «βροχή» τα πρόστιμα από το ΕΣΡ σε όποιον διανοηθεί να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στους Κυβερνώντες, στους δανειστές, στην κ. Μέρκελ και σε όσους συναινούν σε αυτή την καταστροφική πολιτική, ενώ στο MEGA απονέμονται τίτλοι τιμής και έπαινοι ακόμα και για όσα παρόμοια το ΣτΕ έχει αποφανθεί.
Επειδή ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά στα «φιλικά» προσκείμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, των MEGAλοεργολάβων, ακόμα και όταν διερευνώνται οι δανειακοί τρόποι και άλλοι χρηματοδότησης τους.
Επειδή, εάν δεν μπει φραγμός υπάρχει κίνδυνος να φιμώνεται η ελεύθερη και αδέσμευτη φωνή των «αβόλευτων» και απροσκύνητων εκδοτών και δημοσιογράφων.
Επειδή ακόμα και ο ισόβιος Πάπας άλλαξε, οι κυβερνήσεις, οι πρωθυπουργοί αλλά και τα μέλη του ΕΣΡ παραμένουν εδώ και δέκα χρόνια και δέκα μήνες ως άλλοι καρεκλοκένταυροι στις ίδιες θέσεις, χωρίς να το επιδιώκουν αυτοί.
Επειδή προφανώς οι μανάδες γεννούν ακόμα παιδιά και η Ελλάδα έχει πολλούς εξ’ ίσου ικανούς και ικανότερους για την σπουδαία αυτή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
Επειδή το ΕΣΡ οφείλει να είναι ανεξάρτητο και αδέσμευτο από οποιαδήποτε συμφέροντα και λειτουργεί αντικειμενικά.
Επειδή το ΕΣΡ οφείλει να επιτελέσει σωστά το ρόλο του ως «θεματοφύλακας» της νομιμότητας, της δεοντολογίας, της ανεξαρτησίας και των κοινωνικών αξιών.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

  • Για ποιους συγκεκριμένους λόγους επέβαλλε το ΕΣΡ πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM για την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ενώ για παρόμοιους λόγους καθημερινά άλλοι ούτε καν καλούνται σε απολογία;
  • Εάν κάποιο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνει αναφορά στους Κυβερνώντες, στους δανειστές, στην κ. Μέρκελ και σε όσους συναινούν σε αυτή την καταστροφική πολιτική πιστεύεται πως θα πρέπει θα τιμωρείται;
  • Είναι νόμιμο και ηθικό ή μήπως είναι εξοργιστικό και προκλητικό να λογοκρίνονται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ασκούν κριτική στην πολιτική του Μνημονίου κ. Υπουργέ;
  • Είναι ορθό να «φιμώνονται» από το ΕΣΡ με διάφορες ποινές τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που δεν αποτελούν εξαπτέρυγα της Μνημονιακής πολιτικής και να προστατεύονται αυτά που υποστηρίζουν ολοφάνερα την Μνημονιακή πολιτική;
  • Για ποιους συγκεκριμένους λόγους παραμένουν τα 4 μέλη του ΕΣΡ εδώ και δέκα χρόνια στις ίδιες θέσεις ενώ έχει λήξει εδώ και καιρό η θητεία τους;
  • Ποιες οι μηνιαίες αποδοχές των μελλών του ΕΣΡ;
Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνουν καθώς και τα βιογραφικά τους ή έστω το έτος γέννησης του Προέδρου του ΕΣΡ και της συνταξιοδότησης του από το Δικαστικό αξίωμα.
  • Θα αντικατασταθούν τα μέλη του ΕΣΡ που έχει λήξει η θητεία τους;
  • Εάν ναι, πότε; Αν όχι γιατί;
  • Να κατατεθεί σχετικός φάκελος που να προκύπτουν αναλυτικά στοιχεία με κάθε πρόστιμο που έχει επιβάλλει το ΕΣΡ τα τελευταία 3 χρόνια Πανελλαδικά και Αθηναϊκά στα ΜΜΕ».   

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση