GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο καθηγητής Χρυσόγονος για τα πρόστιμα του ΕΣΡ στον Real Fm

Για «περιστολή της ελευθερίας της έκφρασης» έκανε λόγο ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κωνσ...

Για «περιστολή της ελευθερίας της έκφρασης» έκανε λόγο ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, μιλώντας για τα νέα εξοντωτικά πρόστιμα που επέβαλλε το ΕΣΡ στον Real Fm, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
«Εκείνο που πρέπει να τιμωρήσει το ΕΣΡ με πρόστιμο είναι η ψευδής ή έστω διαστρεβλωμένη είδηση. Αντιθέτως πολιτικές απόψεις, έστω και ακραίες ή υπερβολικές δεν μπορούν να τιμωρηθούν διότι αυτό συνιστά περιστολή της ελευθερίας της έκφρασης», ανέφερε ο κ. Χρυσόγονος.
Ο καθηγητής επεσήμανε ότι το «ΕΣΡ έχει υποχρέωση να εξασφαλίζει την πολυφωνική και με ίσους όρους ενημέρωση του κοινού και όχι να επιβάλλει δεκαπλάσια ενδεχομένως πρόστιμα σε έναν συγκεκριμένο σταθμό» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει μία εσφαλμένη υπερευαισθησία των διοικητικών οργάνων του ΕΣΡ και των ελληνικών δικαστηρίων να καταδικάζουν ανθρώπους για εκφορά προκλητικού λόγου, ενώ ο προκλητικός λόγος είναι κατοχυρωμένος από το Σύνταγμα».

Ακούστε το ηχητικό:



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση